EfB og VB igen uden scoringer i U/19 Ligaen

Vejle Boldklubs U/19 Liga-mandskab gæstede lørdag Esbjerg, der før denne runde indtog rækkens førsteplads.

Begge holds seneste kampe endte uden scoringer, og da holdenes to indbyrdes opgør fra sidste sæson resulterede i en smal 1-0-sejr til hver, var det særligt hos hjemmebanefavoritterne det offensive, der var i fokus, da Esbjerg skulle forsøge at ryste den seneste uges dårlige omtale af ungdomsafdelingen af sig.

– Vores seneste kamp mod AaB gav os træning i defensivt arbejde, hvilket lykkedes godt og gav et fint point til os. Nu skal vi gerne tilbage mod de forudgående kampes indhold, hvor vi på den offensive del har leveret fine indsatser. Det er her, vi har haft vores fokus i denne uge på træningsbanen, fortalte Esbjerg-træner, René Christiansen, til efb.dk forud for lørdagens kamp.

I en lige første halvleg var vejlenserne dog godt med og var gode på bolden, selvom også Esbjerg havde sine chancer. Joachim Berg var tæt på at bringe hjemmeholdet foran, men han måtte se sit hovedstød snige sig tæt ved siden af stolpen efter Lasse Sørensens hjørnespark.

Efter pausen åbnede kampen mere op, og VB’s indskiftede offensivtalent, Agon Mucolli, havde et par fine forsøg, der kunne have sikret gæsterne føringen. Modsat kunne Mucolli flere gange glæde sig over, at VB-keeper, Jakob Henriksen, var på plads i målet.

Ingen af holdene formåede at udnytte de ellers flere gode muligheder, kampen bød på, og fulgte dermed statistikkerne, der alle pegede på et målfattigt opgør mellem to mandskaber, der begge holder buret rent for anden kamp i streg – dog uden selv at lykkes med at sparke bolden over stregen.

– Igen forsvarede vi os rigtig fint, og for anden kamp i træk spiller vi til nul, hvilket er yderst positivt. Vores udfordring pt. er offensivt, hvor vi ikke helt er kloge nok i de afgørende situationer, beretter VB U/19-træner, Kim Engstrøm, til vejle-boldklub.dk og kalder ellers det ene point på udebane mod rækkens tophold for tilfredsstillende, mens man hos EfB var anderledes skuffet over pointtabet.

– Vi er meget, meget skuffede over ikke at vinde. Jeg synes, at drengene spiller en flot anden halvleg, hvor de kæmper og spiller med mod. Vores hold er vokset i forhold til sidste weekend. De gav alt det, de nu kunne, sagde René Christiansen, EfB, efter kampen.

Med pointdelingen taber fortsat ubesejrede Esbjerg terræn i toppen af tabellen og overhales af Silkeborg og FC Midtjylland, mens Vejle med det ene point falder fra sjette- til syvendepladsen.

In this article