Endnu en sejr til FCM i UEFA Youth League

FC Midtjyllands U/19-hold er nu én kamp fra at spille sig i gruppespillet i dette års udgave af UEFA Youth League. De ligger lunt i svinget med en 2-0 sejr forud for et returopgør i Warszawa.

FC Midtjylland lagde hårdt fra start. Legia var først nede ved midtjydernes mål, men ingen stor chance blev kreeret. I stedet for var Mikael Anderson hurtigt nede i den anden ende, og havde kampens første rigtige chance efter godt to minutters spil.

Spillet gik hurtig fra ende til ende, mens Midtjylland dog havde overtaget på spillet. Legia får fremspillet sig til en chance, hvor der bliver lagt en fint indlæg, men modtageren bliver dømt offside. Derefter er de sortklædte ulve endnu engang hurtigt nede i den anden ende, hvor det denne gang er Jonas Gemmer, som får lov til at afslutte på mål, hvor han header bolden mod mål efter en flot indlæg fra ulvenes Mads Olsen.

Mikael Anderson virker meget tændt fra start og er klar med et godt overblik, gode driblinger og hurtige løb langs kanten. Efter syv minutter får han lagt et flot indlæg ind mod Mads Døhr Thychosen, der dog header i sidenettet. Ikke lang tid efter får Thychosen endnu en chance foran mål, men bolden bliver rettet af, og ryger ud til hjørnespark. Danskerne får endnu et hjørnespark ud af situationen, men Legia Warszawas målmand, Radoslaw Majecki, løber ud og griber bolden.

Legia får herefter deres første rigtige chance foran Midtjylland-buret, hvor ulvenes målmand, Oliver Ottesen, må have stået og frosset i store dele af halvlegen, men bolden bliver skudt et godt stykke ved siden af målet.

Efter en halv times spil er det midtjydernes anfører, Jonas Gemmer, der tager en fin dribletur ind i feltet, hvorefter Alexander Munksgaard får fat i bolden, men rammer den for meget med ydersiden og skyder et par meter forbi målet.

Der er efterhånden blevet langt mellem chancerne i begge ender, selvom det stadig er FC Midtjylland, der har overtaget i kampen, mens de virker og fremstår både fysisk og teknisk overlegne, selvom de endnu ikke har scoret.

Anden halvleg var uden helt så meget tempo, mens intensiteten dog ikke fejlede noget. Legia ville lægge hårdt fra start med et hårdt pres, men FCM stod fint imod.

FCM fik hurtigt tilkæmpet sig et hjørnepark, som bliver reddet på stregen af en Legia-spiller. Spillet skiftede meget side, selvom FCM stadig fortsatte deres boldbesiddende spil. Og efter lidt over en times spil, blev det belønnet med en scoring. Ulvenes Mads Olsen får skudt bolden ind i det ene hjørne, fra hvor han står, og bringer FCM foran med 1-0.

Mads Olsen blev dog udskiftet kort herefter, til fordel for Mads Vang. Der er samtidig endnu engang langt mellem chancerne, og spillet bliver en smule mere lige fordelt.

Begge hold foretager de sidste udskiftninger, og inde i dommeres tillægstid får FCM tilkæmpe sig et straffepark.

Det tager Gloire Rutikanga sig af på fornemmeste vis, og bringer FC Midtjylland foran med 2-0 godt to minutter inde i dommerens tillægstid.

Foran 750 mennesker, får FC Midtjyllands U/19-hold vist sig fra deres gode side, og har dermed et godt udgangspunkt frem mod returopgøret i Warszawa.

In this article