FCM U/19-træner tilfreds efter Youth League-sejr

FC Midtjylland vandt onsdag aften en vigtig 2-0 sejr på hjemmebane mod Legia Warszawa i kvalifikationen til gruppespillet i UEFA Youth League. En tilfredsstillelse for holdets træner.

Onsdag aften var en ret så kold novemberaften på MCH Arena, som FC Midtjyllands U/19-hold havde fået lov til at låne i dagens anledning. Holdet skulle nemlig spiller deres anden kvalifikationsrunde til UEFA Youth League-gruppespillet. I sidste runde slog de FC Saburtalo fra Georgien ud, og denne gang var det polske Legia Warszawa, som stod for skud.

Og det var sådan det blev. Polakkerne blev nedspillet både teknisk og fysisk, og havde ikke de helt store og farlige chancer, som var til fare for FCM-defensiven.

FCM U/19-træner, Kenneth Andersen, var også tilfreds i de store træk, men kunne også sagtens se kritisk på sit holds præstation.

– Jeg synes som udgangspunkt og mere generelt, at vi klarer det rigtig fint. Vi havde snakket lidt om, at vi rigtig gerne ville bringe noget energi i starten af kampen. Det synes jeg vi forsøger at skabe, jeg synes dog ikke vi lykkedes lige godt med alting. Men jeg synes både vi er påpasselige og at vi får skabt de chancer, som vi måske skulle have scoret på i første halvleg. Jeg synes så, at til sidst i første halvleg, der kommer det til at gå for langsomt, fortæller Kenneth Andersen til D’ BOLD efter kampen og fortsætter:

– Og derfor kommer de også for ofte ned og stå, og når vi så brød nogle bolde, var vi for dårlige til at spille fremad på dem først. Det synes jeg bliver markant bedre i anden halvleg, hvor jeg også synes vi holder dem fra store chancer.

En del af FC Midtjyllands taktik gik også ud på, at de to kanter, Mads Døhr Thychosen og Mikael Anderson, løbende skiftede side på banen i løbet af hele kampen. I det store hele, var det bare fordi, at de begge to kan spille i begge sider, men også for at forvirre modstanderens forsvar, så de heller aldrig fik sig vænnet til, hvordan den enkelte spiller reagerede og spillede, og for at give lidt mere variation i spillet.

I flere situationer fra træneren dog ikke helt glad for Warszawa-spillernes opførsel på banen, da de ofte tog fat i bolden og holdt på den, når der var blevet dømt frispark. Noget der irriterede den danske træner, men som han muligvis vil bruge i fremtiden.

– Jeg synes at vi måske skulle have været bedre til at gøre det samme. For som fjerdedommere siger, så er der lidt andre regler, når du kommer ud i Europa. Det måtte man åbenbart. Der synes jeg måske vi skulle have været bedre til at tage bolden, eller stå foran den eller noget andet. Og når vi gerne vil have lidt tempo i spillet, er det jo klart, at når de så tager bolden og går væk med den, så tager det selvfølgelig noget af tiden, forklarer U/19-træneren.

Hele 750 mennesker var mødt op for at støtte ulvene på MCH Arena, noget Kenneth Andersen sætter stor pris, og synes er rigtig fedt. I sær fordi det ikke er hverdag for U/19-holdet. Men at de alligevel har støtten fra så mange var dejlig at mærke.

I næste opgør kan han dog lige knap regne med så mange tilskuere. I hvert fald ikke til FCM’s fordel. Men selvom der formentlig venter en hård returkamp tre uger ude i fremtiden, tror han på, at de trækker det længste strå.

– Det er klart, at med en 2-0 sejr, så har vi givet os selv et rigtig, rigtig godt udgangspunkt. Men jeg er også stensikker på at om tre uger nede i Polen, så venter der os en rigtig svær og en rigtig hård kamp. Det er klart, at polakkerne vil også tænke, at 2-0 på udebane er måske okay for dem. Selvfølgelig havde det været bedre for dem med 1-0. Men de vil helt sikkert komme og forsøge at score i starten af kampen, og gøre os lidt ”shaky”. Men det er klart, det er et godt udgangspunkt. Det var det også mod georgierne (FC Saburtalo, som FCM U/19 mødte i deres første kvalifikationskampe, red.), så det er det også her, siger Andersen til dbold.dk.

In this article