Fokus på: Ali El-haj – Fra Fyn til Vejle – men Roma og Liverpool venter måske

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge sætter vi fokus på Vejle-talentet Ali El-haj.

Starten inden Vejle kalder

Tilbage i 1997 blev Ali El-haj født i Odense. Som fireårig begyndte han at spille fodbold. Det gjorde han fordi, at det var den eneste sport, som sagde ham noget. Nu er det den sport han elsker, og ikke kan leve foruden.

– Fra den første dag på banen har jeg altid elsket det, siger Ali El-haj til D’ BOLD.

Ali har nydt sin tid i sine ungdomsklubber. Trænerne, medspillerne og alle omkring klubben har været der til at hjælpe ham frem i karrieren som fodboldspiller.

– Min tid i alle mine klubber har været fantastisk. Jeg har haft en masse god træner og en masse gode mennesker omkring mig. Så jeg har nydt alle de steder jeg har været, fortæller El-haj.

Som 13-årig begyndte El-haj at spille for FC Fyn. Og kun to år senere som 15-årig i 2012, valgte han at skifte det fynske ud med Vejle, som dog kun ligger lige over broen til Jylland. Her skrev han under på en toårig kontrakt, der senere skulle vise sig at blive til mere. El-haj blev som det første tilknyttet Vejles U/17-hold, hvilket den centrale midtbanespiller så som en stor omvæltning.

– Jeg blev i første omgang tilknyttet U/17-truppen i Vejle Boldklub. Det var et kæmpe spring i niveau, og det mærkede jeg allerede fra første træning af. Lige pludselig skulle jeg jo til at spille for et U/17-hold som befandt sig i Ligaen, selvom jeg kun var 15 år gammel på det tidspunkt, sagde El-haj i et tidligere interview med D’ BOLD.

AS Roma ringede og sagde hej

Da den første kontrakt udløb i starten af 2014 valgte klubben at forlænge med det unge talent, som var blevet tilset af selveste det italienske storhold, AS Roma, tilbage i december 2013.

– Jeg tænkte at Vejle ville mig det bedste, og jeg er rigtigt glad for a være i Vejle. Derfor forlængede jeg med Vejle. Træneren og menneskerne er rigtig gode, og det er meget professionelt i klubben. Det kan jeg godt lide.

Og selvom Roma længe havde fuldt den unge midtbanespiller tæt både på U/16-landsholdet og i Vejles egne U-kampe, var det ikke helt så svært for den unge Ali, at blive blandt de mere vante rammer i den jyske klub.

– Jeg var måske ikke helt klar til et skifte dengang, og jeg var rigtig glad i Vejle. Jeg fik også tilbudt fuldtidskontrakt i Vejle, hvilket også åbnede mine øjne for, at Vejle virkelig gerne ville behold mig, så jeg valgte at blive, fortæller 18-årige El-haj.

Roma havde i længere tid fulgt den unge Ali tæt, over var i slutningen af 2013 afsendt et tilbud til Vejle og det unge talent, hvor El-haj kunne kommer på et ugelangt ophold i den italienske klub.

– Roma har fulgt Ali længe og set ham ved flere lejligheder både på landsholdsplan og vores egne ungdomskampe. Det er en absolut seriøs invitation fra deres side til at se ham an, og om det kan blive til mere end det, sagde Vejles sportschef Mads Bro Hansen til BT på daværende tidspunkt.

Og tanken om at man i udlandet har bejlere og klubber, som ser en an, er noget der tiltaler Vejle-spilleren meget.

– Det er selvfølgelig rigtigt dejligt, og det giver selvfølgelig også noget selvtillid. Det er dejligt med noget anerkendelse, siger El-haj til dbold.dk, og fortæller videre om turen til Italien:

– Det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse og noget helt andet end herhjemme i Danmark. Omgivelserne og faciliteterne er helt anderledes.

U/19-fodbold og fremtiden

Ali spiller nu for Vejles U/19-mandskab, som i ligaen ikke har fået den start de havde drømt om. Fem nederlag, tre uafgjorte kampe og tre sejre resulterer i 12 point over 11 kampe. Og det er heller ikke noget El-haj ser som tilfredsstillende.

– Skuffende, vi havde regnet med at det ville gå bedre, som det gjorde da vi var 2. års U/17, men det er ikke tilfældet for tiden, siger midtbanespilleren.

I desto mindre har hans hjerte stadig hjemme i Vejle, og på trods af den dårlige situation holdet står i rent pointmæssigt, så er moralen på holdet ikke til at tage fejl af.

– Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at spille i Vejle. Det er dejligt at spille på et hold som Vejle. Vi har super god stemning i truppen og alt er som det skal være. Klubben har en stor betydning for mig, da jeg jo allerede har spillede her i fire år, siger El-haj og fortæller videre om sine tanker på hvad holdets chancer for at ende højt i ligaen:

– Lige pt. skeptiske, men er sikker på, vi kommer tilbage efter vinterpausen.

Tre kampe er det blevet for Ali El-haj, der har palæstinensiske rødder gennem sine forældre, men selv er pæredansk, på et af de danske U-landshold. Og det er ikke noget han tager for givet.

– Det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse, og noget man selvfølgelig gerne vil prøve igen snart, siger den unge El-haj, og fortæller, at selvom han ikke har været inde omkring DBU siden, er det noget han kæmper for:

– Det er selvfølgelig noget jeg kæmper for. Det tror jeg alle fodboldspillere kæmper for.

Liverpool FC er drømmeklubben, hvor han har en forkærlighed for holdets tidligere ”captain fantastic”, Steven Gerrard. Og drømmen inden for fodboldens verden er heller ikke til at tage fejl af.

– At nå så langt som muligt. Se hvad talentet rækker til. Men forhåbentlig Liverpool.

In this article