Fokus på: Nicklas Røjkjær – Gladbach, topscorer og drengedrømmen

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. Denne gang har vi haft fat i Nicklas Røjkjær fra Silkeborg IF’s U/19-hold.

Startede i Silkeborg, bliver i Silkeborg

Som så mange andre 17-årige unge drenge, spiller Nicklas Røjkjær fodbold. Han startede som treårig, og har spillet lige siden. Det er der heller ikke så meget specielt ved, for rigtig mange begynder nemlig at spille fodbold i en ung alder. Men Nicklas Røjkjær er alligevel ikke helt som alle de andre.

Røjkjær har spillet i Silkeborg IF hele sit liv, og det er også der, han regner med at slå igennem, når han bliver lidt ældre.

– Min tid har forgået i Silkeborg hele mit liv. Jeg har været den bedste på mit hold op igennem rækkerne, så det har altid været fedt, siger midtbanespilleren til D’ BOLD.

SIF betyder rigtig meget for den unge spiller, eftersom han har spillet der i godt 14 år. Og han er da også blevet belønnet med en kontrakt i klubben til år 2016. Og det var ikke for at sikre sig noget som helst, men simpelthen, fordi han synes det var det bedste for ham selv.

Ud over sin tid i Silkeborg, har han været med på sin skoles skolefodboldhold, hvor han viste sig fra sin bedste side, og scorede blandt andet seks mål i en kamp mod Funder skole, på kun en halv time, inden han blev skiftet ud til anden halvlegs begyndelse. Og selvom skolefodbolden ikke ligefrem var det sværeste, eller en drøm Røjkjær havde, var det ikke en dårlig oplevelse.

– Det var da fedt at spille side om side med ens klassekammerater, som man ikke rigtig har spillet med udover i frikvartererne, siger Røjkjær.

Og selvom han fik seks mål på kontoen i netop den kamp, var det ikke noget, som han synes var specielt.

Udlandet har allerede opdaget den unge landsholdsspiller

Tilbage i oktober 2014 var Nicklas Røjkjær til prøvetræning i Borussia Mönchengladbach. Her var han sammen med AaB U/17-spiller, Marco Ramkilde, hvilket hjalp lidt på situationen om at være langt væk hjemmefra. De skulle være der en uge, hvor de to offensive spillere kunne se sig lidt omkring i den store traditionsklub, og hvor de skulle træne med klubbens U/17-hold.

– Det var en fed oplevelse. Det var en større klub og bedre omgivelser end jeg er vant til i Silkeborg, så det er selvfølgelig en oplevelse jeg vil huske for livet, fortæller Røjkjær.

Ramkilde og Røjkjær var også begge to inde over det danske U/17-landshold på daværende tidspunkt. Men Røjkjær har ofte været inde omkring landsholdet, og har også fået flere kampe ud af de mange udtagelser.

– Det er rigtig fedt at blive udtaget hver gang. Det er jo det man går efter, og man træner hver dag, for at blive bedre og bedre, så det er bare fedt at det bliver anerkendt på den måde.

Røjkjær har blandet andet været med U/16-landsholdet til Open Nordic Tournament, hvor danskerne vandt bronzemedaljer over England, i kampen om tredjepladsen.

Røjkjær var manden bag målet i 1-0 sejren over englænderne, da han satte bolden i målet på et straffespark.

U/19-ligaen og drengedrømmen

U/19 Ligaen har i øjeblikket en meget tæt top-fem, hvor der kun er fire point mellem FC Nordsjælland på førstepladsen og AaB, der ligger placeret som nummer fem. Røjkjær er førsteårsspiller på Silkeborgs hold, der er nummer to med 19 point.

– Jeg synes niveauet er højt. Alle kan slå alle, siger den offensive midtbanespiller.

Røjkjær er for tiden topscorer i ligaen, altså i en alder af kun 17 år, med syv mål i otte kampe. Hvilket også betyder, at han alene har scoret syv af Silkeborgs i alt 19 mål i de otte kampe. Og det niveau, som Silkeborg har lagt fra med fra start i ligaen, gør også, at Røjkjær tror på, at de kan ende på en plads højt oppe i tabellen.

Og selvom han endnu er ung, og der formentlig er et par år til, at han skal spille professionelt fodbold, er der ingen ting at tage fejl af, når han snakker om sin drøm.

– At kunne leve af det først og fremmest. Derudover er det jo en drengedrøm at komme til at spille i en af de store ligaer ude i verden, fortæller Røjkjær til dbold.dk.

Den offensive Silkeborgspiller har den uruguayanske angriber Luis Suárez som forbillede, sammen med den brasilianske Phillipe Coutinho. Og lægger man to og to sammen, kan man måske regne ud, at drømmeklubben for Røjkjær er den engelske Premier League-klub, Liverpool FC.

Men Røjkjær lever i nuet, og har endnu ikke tænkt på, eller taget stilling til, hvad han vil, når han er færdig med at spille U/19-bold.

– Har jeg ikke rigtig taget stilling til endnu, jeg tager det lidt som det kommer hen ad vejen.

In this article