Talentopsummering – Runde 14, Alka Superliga 2015/16

Embed from Getty Images

Endnu en gang har de danske talenter været i aktion i den bedste danske række. I denne weekend blev det så til en af de mest målrige runder i Alka Superligaen, hvilket de danske ungdomsspillere også var med til at gøre underholdende.

Ingvartsen scoring var ikke nok for FC Nordsjælland

Rundens første kamp stod mellem Esbjerg fB og FC Nordsjælland, hvor kampen svingede fra banehalvdel til banehalvdel og hvor begge hold havde momentum. Da var dog gæsterne der kom bedst fra start, da Marcus Ingvartsen, 19, bragte tigrene fra Farum i front efter godt 11 minutter. Den nye Esbjerg-træner, Jonas Dal, fik så dermed en dårlig første halvleg hos Esbjerg, hvor han overtog Michael Mex Pedersens midtlertidige trænersæde. I anden halvleg fik han dog noget at juble over. Efter længere tids pres fremtvang hjemmeholdet et straffespark, hvilket Nicki Bille sikkert sparkede i kassen for hjemmeholdet. Billes scoring satte også gang i de andre Esbjerg-spilleres humør og troen på tingene kom for alvor tilbage. For kort tid efter kunne hjemmeholdet igen juble over en scoring. Indskiftede Lasse Rise gjorde det nemlig til 2-1, kun to minutter efter Billes udligning. Den føring holdt resten af kampen igennem og Esbjerg vinder med 2-1 hjemme mod Nodsjælland.

Viborg sænkede mestrene

De forsvarende mestre fra Herning, FC Midtjylland, er kommet ind i ret så negativt stormvejr efter en række nederlag på stribe senest i Brøndby hvor mestrene måtte tage hjem med et 1-2-nederlag. Det nederlag skulle de så forsøge at revanchere mod Viborg, men det gik ikke helt efter planen. Efter en halv time, var man nemlig nede 0-2 og skulle ud at jagte gæsterne i godt en time. Gæsterne kom foran efter 20 minutter da Osama Akharraz nettede, og ti minutter senere udbyggede Serge Deblé viborgensernes føring med scoringen til 0-2. Fire minutter efter Deblés scoring sendte Mikkel Duelund, 18, ellers ulvene tilbage i kampen med hans scoring til 1-2. Det resultat holdt til pausen. Duelunds scoring satte for alvor gang i mestrene. Godt et kvarter inde i anden halvleg udlignede Erik Sviatchenko kampen, og så lignede det ellers at mestrene skulle komme til at overleve et truende nederlag. Men nej. Kun fem minutter efter Sviatchenkos udligning, dukkede Osama Akharraz atter en gang op og sendte kuglen i kassen til 2-3. Så måtte hjemmeholdet i gang igen. Trods et solidt pres, kunne de til sidst se sig endegyldigt besejret, da Kian Hansen sendte bolden uheldigt i eget net til 2-4. 4-2 vinder Viborg med i Herning.

AaB gav Hobro prygl i det nordjyske

Tog hold, som til dagligt holder til i det nordjyske, AaB og Hobro, tørnede søndag middag sammen i en kamp der langt fra havde en tænding lig med en lokalkamp. Dog er de ikke lokalrivaler, men alligevel var der kun et hold på banen i dén kamp. AaB-maskinen skulle lige smøres inden da for alvor brændte noget energi af efter at man havde rundet den halve time. Først var det Kasper Pedersen, 22, der kom på tavlen efter 34 minutter inden at brændvarme Lukas Spalvis satte et ekstra søm i Hobro-kisten. Men den kiste skulle der endnu flere søm i i anden halvleg. Hobro kom bedre ud til anden halvleg, men ligesom i den første så skulle AaB først i gang. Først scorede Thomas Enevoldsen efter et kvarter i anden halvleg, dernæst Lukas Spalvis for anden gang inden at unge Mathias Thrane, 22, og svenske Rasmus Jönsson kunne fuldende afklapsningen af sidste års oprykkere med scoringerne til 5-0 og 6-0.

Kusk og Toutouh-show i nedsablingen af Randers FC

Kasper Kusk og Youssef Toutouh er begge to herrer med fut i fødderne for tiden. Søndag blev det så til to kasser til dem begge hvilket var med til at skabe et show for de fremmødte FCK-fans. De medrejsende Randers-fans blev også underholdt, bare på den dårlige måde, da de så deres hold indkassere fire mål i løbet af kampen, der ellers på forhånd var spået til at blive spændende og tæt. Men nej, sådan går det jo ikke altid, og især ikke i en liga hvor alle slår alle på kryds og tværs. Men de to artister, Kusk og Toutouh, gav i hvertfald hjemmeholdets gæster i Telia Parken noget at glæde sig over. Allerede efter ni minutter scorede Kasper Kusk sit første mål efterfulgt af Youssef Toutouhs kasse, som på smuk vis blev sendt i nettet efter en dribletur. De to 23-årige offensiv-spillere fortsatte i anden halvleg, hvor de igen begge kom på tavlen. Denne gang bare i omvendt rækkefølge. Først Toutouh efter 52 minutters spil og derefter Kusk godt seks minutter efter. Da troede man ikke at hjemmeholdet var færdig. Eftersom at U/21-landsholdsspilleren, Andreas Cornelius, 22, lignede det stadig at hjemmeholdet var sultne efter mål. Trods den offensive indskiftning endte det alligevel 4-0 og københavnerne ligger sig dermed alene i spidsen af Alka Superligaen eftersom FC Midtjylland floppede hjemme mod oprykkerne fra Viborg.

Målshow i Odense

Hurtige scoringer, dårligt målmandsspil og lidt af det hele kunne man være vidner til da Brøndby IF gæstede Fyn og OB, som tidligere i sæsonen slog netop Brøndby på vestegnen. Det startede også som da man gæstede de østsjællandske. Den tidligere Brøndby-spiller og nuværende U/21-landsholdsangriber, Kenneth Zohore, 21, kunne nemlig bringe hjemmeholdet i front efter blot seks minutter, og så lignede det ellers at Kent Nielsens mandskab skulle overraske mod et meget formstærkt Brøndby-mandskab. Selvom at det startede godt for hjemmeholdet, skulle de dog hurtigt få vendt tingene gæsterne. Først var det jamaicanske Rodolph Austin, som udlignede før at Teemu Pukki bragte gæsterne foran kort efter, efter at Hallgrimur Jonasson og OB-keeper, Maksym Koval, ikke fik kommunikeret ordentligt. De to var især en del af et yderst ringe OB-forsvar, som ikke så ret skarpe ud. Især Koval var ræderlig den første halve time, hvor han lukkede tre mål ind, som i virkeligheden ikke skulle have gået ind på en keeper af det niveau. Det tredje mål blev sat ind netop da man rundede 30 minutter af Thomas Kahlenberg der langs jorden sendte bolden igennem Kovals ben. I anden halvleg var det lidt mindre underholdende, selvom der også faldt tre kasser i den halvleg. Mod slutningen kunne indskiftede Johan Elmander gøre det til 1-4, før at Anders K. Jakobsen fik reduceret kort efter. Johan Elmander skulle få scoret endnu en gang da han efter rigtig fighter-instinkt kunne sende bolden ind bag Koval til 2-5.

Sjælden nulløsning i Aarhus

Kampen mellem AGF og SønderjyskE var spået til at blive en målrige en af slagsen, men alligevel endte det med en nulløsning, hvilket er relativt sjældent i Alka Superligaen, hvor især forsvarene og angriberne har forskellige niveauer, som overmatcher hinanden. Det blev bare en kamp hvor der ingen tænding var. SønderjyskE stillede op i en defensiv 4-4-1-1, hvilket bare gjorde det svært for et offensivt AGF-hold at score. SønderjyskE viste lidt tænder til sidst da man sendte 19-årige Jeppe Simonsen på banen, for at true AGF-forsvaret en smule, men det blev aldrig til det helt store. Det ender 0-0 i det aarhusianske.

In this article