Talentopsummering – Runde 15, Alka Superligaen 2015/16

http://gty.im/496295038Vi går en vigtig landskampspause i møde, men inden da, kan vi endnu en gang nå at summere op på de danske talenters præstationer i den bedste danske fodboldliga, Alka Superligaen

Skoldhede Enevoldsen dukkede SønderjyskE

Efter en god start er ilden hos SønderjyskE dæmpet en smule, og resultaterne tikker ikke ind, som de tidligere har gjort i år. I rundens første kamp, var AaB på besøg i Haderslev og det gik ikke helt, som de sønderjyske næser havde håbet. Og det var særdeles på grund af en for tiden brandvarm Thomas Enevoldsen, og ikke mindst to flotte assister af AaB-talenterne, Jakob Blåbjerg, 20, og Frederik Børsting, 20. Kort før pausen gav først nævnte, Blåbjerg, nemlig gæsterne en fremragende slutning på første halvleg da han fandt Thomas Enevoldsen, som kunne score rundens første mål. Efter pausen kom hjemmeholdet bedre med. Godt 20 minutter inde i anden halvleg, fandt Silas Songani, Pierre Kanstrup, som på smukkeste vis headede bolden over AaB-keeper Nicolai Larsen, som blev fanget et skridt for langt fremme i målet. 1-1-stillingen blev gæsterne meget hurtige trætte af. For i det efterfølgende angreb var Thomas Enevoldsen igen på pletten, da han pandede Frederik Børstings indlæg i nettet til et 1-2-resultat, som skulle vise sig at holde resten af kampen.

Ishak afgjorde løjerne i nordjysk opgør

Den svenske U/21-landsholdsspiller, Mikael Ishak, spillede en hovedrolle i det nordjyske rivalopgør mellem Randers FC og AGF. Ishak var dog ikke den eneste fremtrædende spiller for hjemmeholdet, men særdeles også 22-årige Nicolai Poulsen, der havde et par gode aktioner, bl.a. med en assist i anden halvleg. Det var dog svenske Ishak der åbnede scoringen, da han satte et straffespark sikkert i nettet til en Randers-føring. Jo længere at kampen skred frem, des bedre kom gæsterne med i opgøret. AGF´eren Stephan Petersen, kunne med fem minutter tilbage af første halvleg afslutte et yderst godt angreb, sat op af Danny Olsen, med udligningen. Ligesom man troede at man skulle gå til pause med et 1-1-resultat, så kom hjemmeholdet endnu en gang på tavlen, da Jonas Borring i dommerens overtid bragte Randers tilbage i front med hans scoring til 2-1. I anden halvleg sad hjemmeholdet igen på det meste. Selvom at kampen først endegyldigt blev afgjort med ti minutter igen, så havde man alligevel på fornemmelsen at målene nok skulle komme. Og de kom, først da sydafrikanske Mandla Masango gjorde det til 3-1, og derefter Mikael Ishak der kunne afslutte kampen med endnu et mål til slutresultatet 4-1.

Hobro fortsatte deres negative stime med endnu et nederlag.

I Hobro skulle hjemmeholdet forsøge at rette op på den dårlige stime, som klubben har haft, især efter Jonas Dal flyttede til Esbjerg fB. Modstanderen var FC Nordsjælland der også kom med et par dårlige resultater i bagagen, bortset fra den flotte sejr hjemme mod AaB. Kampen var ikke den mest prangende fodboldmæssigt, men underholdning fik man dog alligevel. Og mål. Dog først i anden halvleg, hvor Joshua John scorede kampens eneste mål. De yngre spillere spillede ikke nogen stor rolle i kampen. Et af lyspunkterne må dog alligevel være forsvaret, der formåede at holde buret rent. Det unge midterforsvar med Pascal Gregor, 21, og Andreas Maxsø, 21, spillede en fornuftig kamp, mens at 20-årige Emiliano Marcondes leverede en sløj indsats. Klubbens unge angriber Marcus Ingvartsen, 19, spillede heller ikke nogen stor rolle, og blev også skiftet ud til sidst. Joshua John blev dermed matchvinder i en solid 1-0-sejr.

OB rykker sig fri af bunden efter sejr i Viborg

En af rundens mest uderholdende kamp blev spillet i Viborg, hvor OB gæstede Viborg Standion. Det var ikke målene der var flest af, men kampen var spækket med hårde fights og nærkampe og så havde begge hold, godt med chancer. OB der har haft problemer defensivt i denne sæson, havde bænket Emil Larsen og Oliver Lund, til fordel for tilbagevendte Mikkel Desler, 20, og Mathias Greve, 20, der virkelig gjorde noget ved Kent Nielsens defensiv, der imod Brøndby ellers så håbløs ud. 23-årige Rasmus Falk, var en af kampens helt store spillere, hvilket senere blev værdsat af Morten Olsen, der udtog fynboen til de kommende landskampe mod Sverige. Det var også unge Falk der var arkitekten bag kampens eneste mål der blive headet ind af Rasmus Festersen med 20 minutter igen. Næstsidste fod på bolden var islændingen Ari Skulason, der spillede en god kamp søndag eftermiddag. Flere mål blev det ikke til og en målfattig, men intens match endte med en OB-sejr på 1-0 i Viborg.

Duelund-scoring og midtjyske øretæver til Esbjerg

De forsvarende mestre har været i spillemæssig krise efter hele fem nederlag i træk, senest til Napoli i Europa League, hvor man nærmest så amatør-agtige ud og også i sidste runde hvor man blev skilt ad af Viborg på eget græs. Amatør-agtige så de dog ikke ud, søndag eftermiddag, hvor de var tilbage i Herning hvor Esbjerg kom på besøg. Formen fra sidste sæson var pludselig blevet fundet frem, og det gik denne gang udover Jonas Dal og Esbjerg fB, der kom med forhåbninger om at de kunne snuppe point. Det håb blev dog slukket efter godt 30 minutters spil. Efter 20 minutter havde Morten Duncan bragt hjemmeholdet i front, og bare ti minutter senere blev Daniel Stenderup smidt ud. På det tidspunkt så det meget svært ud for gæsterne at komme tilbage. Det gjorde de heller ikke.   Filip Novak fik udbygget hjemmeholdets føring kort før pausen, og så var alt håb nok slukket. Noget af håbet kom måske tilbage da Kevin Mensah kort inde i anden halvleg reducerede til 1-2. 1-2 blev dog hurtigt til 1-3, da et de allerstørste talenter, Mikkel Duelund, 18, efter en time kom på tavlen. Til slut blev 1-3 så til 1-4 og til sidst gik det helt galt da Jakob Poulsen sendte 1-5-scoringen i nettet. Hjemmeholdets fjerde mål blev scoret af svenske Kristoffer Olsson. Dermed svarede mestrene hårdt igen på den kritik, som man i det seneste stykke tid har måtte modtage med en overbevisende 5-1-sejr.

Dramatisk remis i sæsonens anden New Firm

Sæsonens første New Firm gik til Brøndby, da de vandt 1-0 hjemme i slutningen af September. De to mandskaber var igen søndag på plads på vestegnen, da det blev til en meget mere dramatisk kamp end den første, da det blev til rødt kort og op mod et kvarters tillægstid, grundet en dynge af fyrværkerirøg. Kampen indeholdt ikke kæmpe store chancer. Den største faldt efter en halv time til Federico Santander, der ramte træværket. I anden halvleg blev selv samme Santander vist ud efter to gule kort på to minutter, da paraguayaneren dummede sig og satsede for voldsomt i en tackling mod sidste New Firms-matchvinder, Martin Albrechtsen. Efter næsten en halvlegs undertal, kunne FC København alligevel være tilfredse med de ene point, efter et solidt Brøndby-pres som følge af udvisningen.

Efter en “målfattig” runde – trods alt med resultater på 5-1 og 4-1 – hvor der blev scoret i alt 16 kasser ligger FCK i toppen af tabellen, med ulvene FC Midtjylland lige i hælene, kun et point efter, efter den flotte 5-1-sejr mod Esbjerg. Runden havde dog også noget at leve op til efter de 26 stk. i runde 14. Hobro er stadig i bunden af tabellen med otte point – seks point fra Esbjerg fB.

 

 

In this article