Talenttid INSIDE: – “Vi lægger vægt på udvikling frem for resultater” – U/17 Ligaen

Vejle Boldklub har ikke fået det bedste efterår i U/17 Ligaen, hvor resultaterne ikke har været prangende. Dog lægger den østjyske klub mere vægt på den individuelle udvikling end på resultaterne.

Vejle har ikke haft den helt store succes i U/17 Ligaen. Godt og vel halvvejs i sæsonen har vejlegenserne vundet tre, spillet en enkelt uafgjort og tabt hele otte gange. Vejle har desuden kun scoret 12 mål, altså et mål i snit pr. kamp, og de manglende mål har været en meget betydende faktor for placeringen på 13.-pladsen.

– Samlet set har vores første 12 kampe været præget af uskarphed foran mål. Vi har ikke været gode nok på den sidste tredjedel af banen, og vi har ikke været gode nok til at holde modstanderen fra at score mål, siger Vejle-angriber Oliver Enevoldsen til D’ BOLD.

I samme ombæring slår den unge jyde dog fast, at holdet har været gode til at komme frem til chancerne, selvom slutproduktet ikke har siddet i skabet.

– Vi har været bedst til at spille os til chancerne, mens det, vi har været dårligst til, er at holde modstanderen fra at score. Vi har også været dårlige til at afslutte vores angreb, siger Enevoldsen.

I næste kamp venter et andet bundhold, når Vejle gæster Silkeborg. Silkeborggenserne ligger med 11 point kun ét enkelt point over Vejle. Den unge angriber er ikke i tvivl om, at der skal arbejdes stenhårdt for at få hevet sejren i land.

– I kampen mod Silkeborg skal vi gå ind på banen og arbejde stenhårdt. Vi skal gøre alt for at holde clean sheet, og så skal vi være mere kyniske foran mål. Hvis det lykkes, så skal vi nok få hevet en sejr i land, slår han optimistisk fast.

Når snakken falder på forventinger i klubben, er Enevoldsen klar i mælet.

– Holdets målsætning er at slutte blandt de otte bedste, siger han og fortsætter:

– Dog lægger vi også stor vægt på udvikling frem for resultater, forklarer Enevoldsen om klubbens ungdoms-filosofi.

Oliver Enevoldsen er optimistisk omkring forårssæsonen, hvor placeringen skal forbedres.

– Min forventning er, at vi i forårssæsonen kan komme lidt længere op i tabellen og kæmpe med om en midterplacering. Jeg synes, vi har kvaliteterne til det, og jeg synes, vi har en meget talentfuld trup, siger han og sender derefter roser af sted mod holdkammeraterne:

–  Jeg vil gerne fremhæve Frederik Kallesøe, Arbnor Mucolli, Søren Mortensen, Mads Olesen, Mathias Eriksen og Lucas From som profiler på holdet, slutter Enevoldsen til D’ BOLD.

Vejle får allerede muligheden for at kravle opad i tabellen på lørdag, når de gæster Søholt Idrætsanlæg hos Silkeborg IF. Der er kickoff kl. 15:15.

In this article