U/19-landsholdet på vej mod EM

Det danske U/19-landshold mødte Israels U/19-landshold søndag aften. Kampen endte uafgjort, og sikrede Danmark videre avancement i turneringen.

Søndag aften mødte det danske U/19-landshold det israelske ditto. Kampen endte uafgjort, men var dog danskernes billet til EM, i en kamp, hvor begge hold ikke formåede at præstere det afgørende.

De danske værter vidste på forhånd godt, at et uafgjort resultat ville være billetten til videre avancement, men gav på trods af dette ikke modstanderne et overtag. Begge hold kæmpede hårdt, og gav ikke store muligheder for hinanden, hvorfor første halvleg endte, uden at have budt på det store for de medrejsende tilskuere, 0-0.

Anden halvleg bød heller ikke på mange afslutninger, på trods af et dansk overtag i halvlegen. Da danskerne så, at chancen for et afgørende mål var inden for rækkevidde, valgte U/19-landstræneren, Bent Christensen Arnesøe at foretage nogle taktiske ændringer, således at holdet spillede mere mod det israelske mål. Det gav også det danske hold to chancer, hvor de, dog, ikke formåede at ekspedere bolden over stregen. Det var dog ikke et faktum, der direkte havde indflydelse på måltavlen, der i slutningen af kampen viste cifrene 0-0.

På trods af kampens resultat, er holdets præstation ikke noget, der går landstræneren ubemærket hen:

– Jeg er meget tilfreds med kampens afvikling. Vi spillede taktisk en meget fin kamp mod en svær modstander, der var fysisk stærke og meget vel organiserede, forklarer U/19-landstræner Bent Christensen Arnesøe til DBUs hjemmeside, kort efter kampen, og roser endvidere holdets evne til at holde på bolden, og det defensive arbejde, spillerne præsterede:

– Vi satte opspillet fint i store dele af kampen og løste deres aggressive pres meget fint. Vi holdt dem fra at skabe de store muligheder, fortæller træneren.

Kampens resultat ser Danmarks U/19-landshold som nummer to i gruppen, hvor de har samlet fem point. Det betyder også, at holdet får en stor udfordring, som følge af deres præstationer hidtil, hvilket er noget som glæder den danske træner.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi igen har kvalificeret os til Eliterunden til foråret og  at denne årgang får muligheden for at prøve at blive matchet maksimalt. Stor ros til  spillerne og deres tilgang til kampene her på Malta, forklarer Arnesøe, med henvisning til den del af turneringen, der hidtil har foregået på Malta.

Danmarks U/19-landsholds næste kamp er først i forårets eliterunde. Hvem modstanderen bliver, afgøres først den 3. december, hvor lodtrækningen til denne finder sted.

In this article