Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 14: Jonas Gemmer, FCM

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson tager D’ BOLD hul på “Ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger fra den senest overståede Superliga-runde et talent, som har gjort sig bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

Vi skal helt tilbage til september 2013 for at finde sidste Superliga-startformation, der indeholdt navnet Jonas Gemmer. Dengang i en kamp mod Nordsjælland – spillet hjemme på den midtjyske hede. Kampen endte 2-1 til FCM. Ligesom dengang scorede ulvene også i denne weekend to mål på hjemmebane – men indkasserede til gengæld fire i den anden ende – og så mod lokalrivalerne fra Viborg.

Lørdagens comeback var altså en blandet fornøjelse for nu 19-årige Gemmer, for ikke nok med, at hans hold tabte – han blev også selv skiftet ud efter blot 37 minutters spil ved stillingen 1-2. Den taktiske udskiftning med Martin Pusic som modbytte vendte dog ikke kampen på hovedet, så FCM endte med at miste kontakten til FCK i toppen af ligaen.

Jonas Gemmer startede som juniorspiller i Rosenhøj BK, hvorefter han kom til Greve IF. Herfra skiftede han til Køge BK, inden FCM tilknyttede ham i 2011, mens han stadig var akademispiller. Teenageren lignede længe et af de største talenter i dansk fodbold og var for to år siden sæsonens næstyngste Superliga-spiller, men pludselig stoppede daværende FCM-træner Glen Riddersholm med at se sjællænderens vej, og så var “spilletid” og “Jonas Gemmer” pludselig ikke længere to begreber, der hørte til i samme sætning. Sidste sæson var et langt mareridt for midtbanespilleren, som først nu, efter Riddersholms afgang, igen er en del af førsteholdstruppen.

Udover fem Superliga-kampe byder Gemmers CV også på fire pokalkampe og en enkelt Champions League-kvalifikationskamp.

 

 

 

In this article