Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 15: Rasmus Lauritsen, FC Midtjylland

Embed from Getty Images

Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

Efter fem nederlag i træk kom FC Midtjylland søndag tilbage på sejssporet, da de overbevisende vandt 5-1 over gæsterne fra Esbjerg. I kampens slutminutter kunne den unge forsvarsspiller, Rasmus Laurtisen fra FCM, glæde sig over at få sin Superliga-debut.

FC Midtjylland var forud for søndagens opgør mod Esbjerg inde i en mindre formkrise med fem nederlag i streg. Søndag eftermiddag blev der sat en stopper for krisen, da midtjyderne formåede at rejse sig og hente tre vitale point i toppen af tabellen med en flot 5-1 sejr. Det gav plads til, at FCM’s truppens unge uafprøvede kræfter kunne komme i spil, og i slutningen af kampen blev det således til Superliga-debut for 19-årige Rasmus Lauritsen.

Den unge forsvarsspiller var ganske tilfreds med sin debut, og glædede sig over hele holdets præstation.

– Jeg havde faktisk ikke forventet, at jeg skulle spille, men da jeg så blev indskiftet var jeg utrolig glad og nød det helt vild. Generelt spillede holdet som vi skal gøre og som vi gjorde før vores formddyk, så det skal bare forsættes, siger han til fcm.dk

Lauritsen har tidligere spillet i Herning Fremad og Brande IF, inden han blev hentet til FCM’s ungdomsakademi på en 3-årig kontrakt. Lauridsen udviklede sig betydeligt i løbet af sin akedemi tid, og blev hurtigt en nøglespiller på FCM’s U19-hold, hvor han også var anfører.

I sommers blev den unge midtjyde kvitteret med en forfremmelse til FCM’s Superliga-trup, og Lauritsen håber på flere Superliga-minutter fremadrettet.

– Naturligvis er der rigtig mange gode forssvarspillere i truppen, og derfor bliver det ikke nemt at bide sig fast i startopstillingen, men jeg vil kæmpe hårdt for mere spilletid.

Lauritsen betegnes som en fysisk stærk spiller med sine spidskompetencer i duel- og erobningsspilet.

Næste gang Lauritsen får chancen for mere spilletid, er når holdet møder OB på udebane efter landsholdspausen.

In this article