Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 16: Andreas Maxsø, FCN

Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

21-årige Andreas Maxsø har i denne sæson fået fuld spilletid for FC Nordsjælland i Alka Superligaen. 16 runder er der indtil videre blevet spiller i den bedste danske række, og Maxsø har altså formået at få alle 90 minutter på banen i samtlige 16 kampe.

Fire gule kort har han i de 16 kampe revet til sig, og senest i 16. rundes Superliga-kamp, som blev til et 2-1 nederlag til FCN mod SønderjyskE.

Maxsø var også en fast del af FC Nordsjællands Superliga-hold i sæsonen 2014/15. Her fik han spilletid i 27 ud af 33 kampe. 12 kampe med spilletid blev det til i sæsonen før den. Vi skal dog helt tilbage til sæsonen 2012/13, før vi finder den kamp, hvor Maxsø fik sin debut for førsteholdet. Han fik hele kampen på banen i et 4-1 nederlag til FC København i Parken.

FC Nordsjælland er efterhånden kendt for at give de unge spillere en chance, præcis ligesom FC Midtjylland har været kendt for de seneste mange år. Og at satse på de unge er noget Maxsø har anbefalet, da han mener det gavner holdet i fremtiden.

– Jeg synes, det er positivt, at så mange unge er gået ind på holdet i dette forår. Det er guld værd for fremtiden. Det er fedt som ung spiller at være med omkring Superligaen. Også selv om det i nogle kampe går lidt skidt. Man lærer meget og udvikler sig. Det kræver mental styrke og modner unge spillere, og det her forår viser, at vi vil stå stærkt til de kommende sæsoner. Vi har et meget ungt hold, samt nogle enkelte erfarne, der støtter og råder os godt, sagde Maxsø tilbage i maj 2014 til Furesø lokalavis.

Maxsøs talent er heller ikke gået ubemærket forbi i udlandet. Tyrkiske Istanbul Buyuksehir skulle ifølge bold.dk have haft interesse i den unge dansker.

Næste gang man formentlig ser Maxsø på banen for FC Nordsjælland er lørdag den 28. november, når FCN på udebane møder Randers FC.

In this article