14-årige Anis Slimane har spillet i ni klubber

12341550_1058838907471200_8971895900000858382_nU/15-landsholdaktuelle Anis Slimane har set lidt af hvert. I dag spiller den offensive midtbanespiller i AB, hvorfra han håber at manifestere sig på U-landsholdene.

– Jeg er en teknisk spiller, som er god en mod en, og arbejder hårdt. Jeg har et godt overblik, og er god til at vende med bolden. Jeg spiller centralt midtbane, både som 8’er og 10’er.

Sådan beskriver AB’s unge talent Anis Slimane sig selv som spiller. Efter imponerende præstationer for AB har Slimane været udtaget til de seneste U/15-landsholdssamlinger. En cadeau, som betyder meget for den 14-årige kreatør:

– Det betyder rigtg meget. Alle fodboldspilleres drøm er at vise sig frem for ens eget land. Det startede i sommerferien, hvor vi var de bedste 150 spillere i vores årgang. Så blev vi færre og færre, og nu er vi 27 spillere her på Sjælland, siger Slimane til D’BOLD.

Anis Slimane har haft et bemærkelsesværdigt karriereforløb. Til trods for sin unge alder har han allerede repræsenteret ni klubber:

– Jeg har været godt rundt i forskellige klubber. Jeg startede i Vestia, så røg jeg videre til KB, hvor jeg havde en kammerat, hvis far samlede syv spillere i FA2000, hvor jeg så skiftede hen. Derefter kom til Herfølge, så røg jeg til B93, så Brøndby, tilbage til FCK, så kom jeg til Lyngby, og nu er jeg i AB.

Tilfældigheder og skæbnen har sendt Slimane på tværs af de østsjællandske klubber:

– Ofte er det fordi vores hold er gået i opløsning. Jeg havde nogle rigtig gode venner i Lyngby, men de røg fra. Derudover havde jeg det ikke så godt med træneren. Han spillede mig på kanten, selvom jeg gerne ville spille centralt. Det fik jeg lov til i AB, fortæller han.

Nu slår Anis Slimane sine folder i Sjællands bedste U/15-række med AB, hvor Slimanes næste mål er at komme på U/17-holdet allerede til marts. Midtbanespilleren er opvokset i Høje Gladsaxe, et stenkanst væk fra Gladaxe Stadion, og adresserer hjemstavnens betydning i form af støtte og motivation:

–  Jeg er altid blevet støttet af de større drenge i Høje Gladsaxe. Hver dag spørger de ind til min træning, de fortæller mig, at der er fremtid i mig og lægger pres på mig, hvilket er med til at udvikle mig som spiller.

I torsdags var de to U/15-landshold samlet igen. Her gjorde Slimane sig positivt bemærket med en scoring i en 4-0-sejr i en intern træningskamp. Anis Slimane står noteret for fire U-landsholdskampe.

In this article