Stærk OB-fight ikke nok mod U/17-tigre

FC Nordsjælland spillede en god kamp, men gik i perioder for meget ned i tempo og kvalitet. Det udnyttede OB til at score to gange, så der i sidste ende alligevel blev spænding om udfaldet.

FC Nordsjælland har spillet en næsten fejlfri sæson, men mod topholdene har man mistet værdifulde point, og kunne derfor inden hjemmekampen mod OB se FCK indtage førstepladsen, mens man selv var nummer to i rækken.

OB er et bundhold, og derfor kunne man forvente endnu en fynsk deroute denne lørdag eftermiddag på Farum Park.

Og det blev da også et kampforløb som forventet. Værterne sad på spillet, mens de stribede løb efter bolden i en planlagt stram og velorganiseret defensiv. Fynboerne fik den værst tænkelige start på opgøret, og var allerede efter tre minutter bagude med 1-0.

Målet var ganske særligt. Vi kunne tidligere på aftenen berette om 21 sammenhængene Brøndby-afleveringer i træk, inden de blågule scorede i kampen mod Esbjerg, men denne, ellers flotte bedrift, overgik FC Nordsjælland. Tigrene sammensatte hele 30 afleveringer, før Christian Jensen sparkede kuglen i kassen bag Oliver Christensen i OB-buret.

Christian Jensens sjette sæsonmål var et resultat af en fremragende første halvleg fra værterne. Som så ofte før fik nordsjællænderne modstanderen til at ligne kegler, mens de boltrede sig med mange, præcise pasninger. Det blev 2-0 kort tid senere. Denne gang var Christian Jensen oplægger til Karim El-Haddouch, som i det 18. minut satte sin fjerde fuldtræffer ind i denne sæson.

Desværre for Kasper Kurlands mandskab blev man efter 2-0-scoringen lid for selvtilfredse. Man tillod OB at komme mere med, og det takkede odenseanerne for, da holdets for tiden mest målfarlige spiller, Elias Lamnaouar, for anden weekend i streg bragte sig selv på måltavlen. Reduceringen gav fynboerne blod på tanden inden anden halvleg. Dumt, må FCN have tænkt. Man var klart bedst.

Det var man også i anden halvleg, og efter cirka et kvarter af denne blev det til 3-1. For syvende gang i sæsonen havde Christian Jensen sidste fod på, og nu tænkte man, at Anders Skjoldemoses mandskab var nede i sækken.

Men kendetegnende for OB’s U/17-spillere gav man aldrig op. Karakteriseret ved hårdtkæmpende Emil Olsen, som fik udbytte af sine anstrengelser, da han fem minutter før tid på heroisk vis tacklede bolden i mål.

Herefter blev det spændende. Mål ændrer fodboldkampe, sådan lyder en fodboldkliche, og lørdag var klicheen en fact. Gæsterne trykkede nu på for en udligning, og FC Nordsjælland rystede i bukserne. Elias Lamnaouar havde to gode forsøg i slutminutterne, men det lykkedes hverken ham eller de andre øboere at score mere i kampen, som sluttede med en fortjent, om end ikke smal, FC Nordsjælland-sejr på 3-2.

In this article