Skæbnen hård for AGF U/17: Lyngby vandt

Seks mål og en god, jævnbyrdig U/17-ligakamp sluttede med Lyngby øverst på sejrsskamlen, selvom AGF to gange havde været foran. 2-4 var slutresultatet.

Fodbold afgøres i begge felter, sådan lyder den gamle, velkendte fodboldkliche, som i den grad gjorde sig gældende for AGF’s U/17-spillere i lørdagens opgør mod Lyngby.

De gæstende lyngbygenserne kom til Fredensvang med sejre og selvtillid i bagagen, og et hurtigt kig på stillingen kunne da også fortælle, at opgøret var top mod bund. Forskellen på top og bund i U/17 Ligaen er dog ikke altid så stor som i andre turneringer, så der var lagt op til en spændende forestilling.

Århusianerne kom tidligt i front. U16-landsholdsspiller Magnus Kaastrup var manden med målet efter blot fire minutter i en periode, hvor Lyngbys bagerste var i gavehumør, og forærede tidlige julegaver til AGF’s offensive spillere – det kunne snildt have været både 2- og 3-0 efter de første ti minutter.

Hjemmeholdet var bedst i første halvleg, og på den bekostning var det en smule ærgerligt, hvis man var hvidklædt, at de kongeblås største profil, Emilio Simonsen, i det 14. minut udlignede. Man skal kende sin besøgelsestid.

For anden halvleg blev en anden oplevelse. Lyngby kom bedre ud efter pausen, og fik i perioder vist, hvorfor man er placeret i den bedste halvdel af rækken. Specielt over kanterne var sjællænderne farlige, og fik i flere tilfælde sat GF’erne i utrygge situationer.

Men AGF var gode, og indskiftede Jacob Trenskow bragte for anden gang i kampen sit hold foran, da han midtvejs i anden halvleg fulgte op på en chance tæt under mål. Trods at have indkasseret to gange fortsatte de kongeblå med tro på tingene. Man har tidligere på sæsonen indkasseret flere mål og stadig vundet.

I det 67. minut tog Lyngbys kantspiller Esben Wolf Andreasen sagen i egen hånd, da han efter en flot bold fra Buster Ellemand prikkede bolden uden om AGF-keeperen og scorede til 2-2. For anden gang i kampen hentede gæsterne en føring mod de velraffinerede århusianere, men der var mere i vente.

For mens de Lyngby-delegerede formentligt var tilfredse med et enkelt point, og kampens tilskuere forventede en pointdeling, ændrede kampen sig fuldstændig.

Med godt tre minutter tilbage på klokken fik Lyngby hjørnespark i højre side af banen, og et præcist indlæg og flot hovedstødsmål senere lå bolden i rusen bag en sagesløs AGF-keeper. Og hvem andre end Emilio Simonsen fik hovedet på? Angriberens niende sæsonmål var det nok vigtigste af slagsen.

I slutminutterne blev ondt værre for AGF. Emil Bormeth opsnappede et dårligt udspark fra jydernes bagerste, og mens tiden rendte ud, scorede han til slutresultatet 4-2. Et frustrerende resultat for AGF, som på lørdag har muligheden for at slutte foråret ordentligt af, når man møder OB på udebane.

In this article