EfB U/19 ubesejret på vinterpause efter sejr i Lyngby

Esbjerg forenede Boldklubbers U/19-mandskab har præsteret flot i denne sæson, hvor holdet i øjeblikket ligger til at åbne forårssæsonen på tabellens andenplads uden at have lidt et eneste nederlag. Lørdag gæstede de Lyngby i efterårssæsonens sidste U/19 Liga-runde.

Det var da også de vestjyske gæster, der åbnede opgøret præget af megen vind bedst. Fem minutter inde i kampen havde esbjergenserne allerede testes træværket, og da Søren Andreasen kom først på et hjørnespark, sendte han udeholdet på en tidlig sejrskurs. Andreasen og resten af EfB-drengene fortsatte ufortrødent og efter et lille kvarters spil faldt 2-0-scoringen så. Efter fint spil i højresiden landede bolden via en uheldig Lyngby-clearing på kanten af feltet, hvor Mathias Thorup kunne lægge bolden til rette og udbygge føringen med en resolut afslutning.

Siden kom hjemmeholdet bedre med, og Oliver Kjærgaard sikrede sit hold en gylden mulighed for at bringe sig tilbage i kampen, da han blev nedlagt på kanten af feltet, hvilket resulterede i et frispark. Det tog Jens Odgaard sig af, og med lidt hjælp fra EfB-keeper, Daniel Iversen, reducerede han til 2-1.

Lige som hjemmeholdet må have troet, at de kunne slippe til pause nede med en enkelt pind, måtte de se Esbjerg-kaptajn, Mathias Kristensen, fange LBK-keeper, Libetwa Mamili, ude af målet og chippe bolden i kassen fra omkring 30 meters afstand, og EfB’erne kunne gå til pause med en tomålsføring.

I anden halvleg trak gæsterne sig længere tilbage og overlod spillet til Lyngby, der med hurtige kombinationer og flydende pasningsspil skulle forsøge at lirke det vestjyske forsvar op. Det havde de først for alvor held med i overtiden, hvor Mads Kaalund var først over en ripost og sikrede reduceringen.

Der faldt ikke flere scoringer i kampen, og dermed kunne esbjergenserne tage tre point med sig på hjemturen, hvor de kunne glæde sig over, at heller ikke ellevte runde af U/19 Ligaen bød på et esbjergensisk nederlag.

– Det har været et super efterår for os. De der små udfald, som vi havde forventet på resultatdelen, er kommet mere i løbet af kampene, hvor vi falder ud i små udfald, men der er flere, der begynder at byde sig godt til. Det er godt, at nogen byder sig til, når andre ikke kan spille, EfB U/19-cheftræner, René Christiansen til efb.dk

Esbjerg, der i øjeblikket indtager andenpladsen, kan endnu hentes af FC Midtjylland, der har to kampe i baghånden.