Lyngby U/17 savnede topscorer: Delte med Esbjerg

Emilio Sørensens fravær kostede Lyngby dyrt i U/17-ligakampen mod Esbjerg. De kongeblå var atypisk ideløse rent offensivt, og måtte derfor nøjes med 1-1.

Talentudviklingsfabrikken fra Kongens Lyngby har i de seneste år måtte acceptere en plads nederst i den sjællandske fødekæde, men klubbens U/17-hold har givet klubben grund til at tro, at en ny storhedstid er på vej.

Det har været en god sæson for Lyngby, og det skal man især takke årgang 2000 for. Den er nemlig yderst talentfuld, og med hele tre U/16-landsholdsspillere kan man være tryg for fremtiden i den københavnske forstad.

Lørdag eftermiddag var det dog her og nu, at Lyngby skulle levere. Det kneb det lidt med. Esbjerg er trods jævne præstationer og endnu mere jævne resultater ikke noget dårligt hold. I opgørets begyndelse tog vestjyderne initiativet, og det kastede chancer af sig. Martin Egelund var tæt på af flere omgange, inden EfB-profilen i det 20. minut måtte udgå efter en tackling, som ikke gav det straffespark, som Esbjerg-lejren ellers følte, de havde fortjent. Det var et hårdt slag for Lars Vind og co.

I stedet kom Lyngby foran. Esben Wolf Andreasen kom forrest på et drilsk hjørnespark, som gæsternes keeper, Niclas Slaikjær havde svært ved at håndtere. 1-0 var stillingen ved pausen.

Anden halvleg blev ligesom første halvleg jævnbyrdig, og præget af den stride vind, som Esbjerg i anden halvleg havde i hovedet. Alligevel fik esbjergenserne tiltrængt medvind, da Frederik Christensen i det 53. minut i efterdønningerne fra et hjørnespark udnyttede klumpspillet til at bringe sit hold på 1-1.

Kampens sidste 20 minutter bød på chancer i begge ender, men fælles for begge hold var, at de manglede den sidste kreativitet og effektivitet. Måske Emilio Sørensen kunne have ændret noget ved det? Kampen sluttede 1-1.

In this article