Engelsk målmandstræner med KD&C: Jeg ville lære dem de tre L’er

”Never stop looking, listening and learning”. Disse tre L’er er meget vigtige for målmandstræneren Vince Nicoll, som I sidste uge var på træningskamp med det danske målmandsprojekt, Keepers Development & Coaching.

Fra den 27. til den 29. november afholdt Keepers Development & Coaching, KD&C, endnu en af deres camps. Og som så mange andre gange, havde de en udenlandsk målmandstræner med til at træne de unge keepere.

Tidligere har de blandet andet gjort brug af Darren Hart og Manuel Neuers tidligere målmandstræner fra Bayern-keeperens tid i Schalke 04, Christof Osigus. Denne gang havde de engelske Vince Nicoll med, til Allerød på Sjælland, som skulle træne de unge målmænd, og han havde en klar plan med sig.

– Jeg trænede med de fleste, nogle jeg kendte og nogle som jeg ikke havde mødt før. Fysisk var størstedelen i god form, men mentalt havde nogle brug for hjælp, og det er op til den enkelte keepers at stole på deres træner for at finde svar. Rent potentialemæssigt bliver de nødt til at gribe chancen, når den kommer. Men som det første skal de sætte deres hjerne til altid at ville lær, spørge og aldrig stoppe med at se, lytte og lære, siger Nicoll til D’ BOLD.

Det sidste kalder han for ”de tre L’er”, da han på engelsk siger ”… never stop looking, listening and learning”. Disse tre L’er er noget han stadig bruger den dag i dag, og derfor mener han, at de unge keepere altid skal have det i tankerne, når de arbejder på at blive bedre.

Nicoll synes samtidig, at selve projektet, KD&C, er godt på flere måder. Han ser nemlig flere fordele ved at de har samlet flere målmænd på ét sted.

– Jeg synes at målmændene sammen er gode, da du skal arbejde i grupper, lige så meget som i en-til-en-træning. Og så er dette projekt gode til at få dem til at indse, at alle målmænd er forskellige og også træner forskelligt, så mentalt bliver du nødt til at forbinde dig med dem, siger Nicoll.

Nicoll har ved flere tilfælde været ude og træne med nye keepere, som han gjorde den weekend hos KD&C. Hans forventninger var derfor fastsat på, at de unge målmænd skulle lære at indsætte de tre L’er mentalt og samtidig arbejde hårdt fysisk.

– Jeg forventede at hver keeper var villig til at arbejde hårdt fysisk og mentalt inkludere de tre L’er, oven i at skulle tænke uden for boksen, for at forbedre og udvikle det, der allerede er inde i boksen. Og overordnet set, var det dét, jeg fik ud af det, fortæller den engelske målmandstræner.

– De ville alle, uden nogen tøven forbedre og udvikle sig i den mange aspekter i at være en målmand, siger Nicoll, der mener at den placering er den vigtigste på banen.

Reaktioner var der også masser af efter træningerne, bade positive og negative. Men Nicoll tager det hele med opløftet pande, og snakker tingene ud med den enkelte keeper, hvis de havde en negativ oplevelse.

– Jeg fik både det ene og det andet. Jeg fremhævede de positive bemærkninger for mig selv, og dem var der masser af. Ved de få negative prøvede jeg at komme ind i deres hovedet, for at forstå deres situation, og så snakke det hele igennem med dem. Hvilket jeg gjorde med de fleste. De var alle sammen meget konkurrencemindede, hvilket er en vigtig del i at være målmand, da størstedelen af dem der ser fodbold, ser det for målenes skyld, selvom målmanden er der, og ønsker at ødelægge det sjove, afslutter Nicoll til dbold.dk.

Dan Petersen, som er manden bag projektet, var glad for at have Nicoll med til træningen, da han er sikker på, at der bliver leveret en god præstation.

– Vince er meget dedikeret, arbejdsom og velforberedt. Det er altid en fornøjelse og der er altid 100% sikkerhed for at han leverer, når han er med på vores camps, fortæller KD&C-ejeren til D’ BOLD.

KD&C er meget ambitiøse i deres arbejde, og har tidligere haft ture til England, hvor de har trænet med forskellige trænere og klubber. Og engang i det første kvartal af år 2016 har de planlagt en tur til spanske Malaga, så de tilmeldte keepere får muligheden for at opleve den spanske måde at træne spillerne på deres position på.

In this article