FCM U/17-profil om efterår med svingende resultater

D’ BOLD spåede inden indeværende sæson FC Midtjyllands U/17-mandskab til at hive et sæt bronzemedaljer hjem ved sæsonens ende, og her halvvejs inde i sæsonen indtager ulvene da også tredjepladsen i U/17 Ligaen. Alligevel er de ikke helt tilfredse i FCM U/17-lejren, som har været vidne til en noget svingende halvsæson. D’BOLD har talt med FCM U/17-profilen, Mikkel Jakobsen, om sin og sit holds præstation i efteråret.

Efter en start med blandede resultater, der i de første seks kampe bød på to sejre, to uafgjorte kampe og to nederlag, sejrede FCM’erne på imponerende vis hele 9-0 over Vejle. Storsejren indledte en serie af fire kampe, hvor ulvene hentede 12 point med en målscore på 17-0, men til trods for at midtjyderne for alvor havde etableret sig i toppen af rækken efter den middelmådige start, må de her i vinterpausen ærgre sig gevaldigt, da et uafgjort resultat mod Esbjerg fB afbrød den flotte sejrsstime, hvorefter midtjyderne sluttede efterårssæsonen af med et 4-0-nederlag til rivalerne fra Silkeborg, inden ligaens suveræne tophold, FCK, hentede en sikker 3-0-sejr i Herning i efterårssæsonens sidste spillerunde.

– Selvfølgelig havde vi håbet på, at vi kunne ligge højere, end vi gør. Jeg mener dog også, at vi stadig har fine muligheder for at kigge højere op, hvis vi lige finder det spil frem, som der har været smagsprøver på i løbet af halvsæsonen, eksempelvis mod Vejle. Spiller vi op til vores bedste, er der stadig muligheder for at komme højere op i tabellen, fortæller Mikkel Jakobsen om en ifølge ham selv ’okay’ efterårssæson til D’ BOLD, som efter U/17 Ligaens første tretten runder har kåret ham til efterårets FCM U/17-profil. Jakobsen har startet samtlige ligakampe, og midtbaneprofilen glæder sig naturligvis over cadeauet.

– Det er da et skulderklap at blive kåret til efterårets profil, og det er noget, jeg er rigtig glad for. Jeg synes, jeg har spillet et rigtig fint efterår, men jeg har jo bare gjort det, som jeg godt kan lide at lave, forklarer han til D’ BOLD.

FC Midtjyllands U/17-træner, Svend Graversen, efterlyste inden sæsonen ledere på holdet, som kunne gå forrest og tage ansvar, og med de svingende resultater kunne det tyde på, at det lige præcis er sådanne typer, midtjyderne har brug for. Netop grundet disse efterspurgte kvaliteter er det Mikkel Jakobsen, der står tilbage som efterårets profil, da han foruden via sine fodboldmæssige kvaliteter har evnet at gå forrest ved at tage ansvar fra sin centrale position på banen.

– Selv synes jeg også, jeg har ændret min måde at spille fodbold på, efter jeg er blevet andetårs-U/17’er, og jeg har virkeligt forbedret min evne til at arbejde knaldhårdt for holdet og er blevet mere en arbejdshest på midtbanen, og ad den vej er jeg også blevet mere afgørende for os, fortæller Mikkel, som til trods for de blandede resultater ikke genkender, at han og holdkammeraterne skulle være for meget humørspillere og forklarer endvidere, at de i FCM U/17-lejren har været gode til at snakke sammen indbyrdes på holdet gennem holdmøder med videre, hvilket har hjulpet til at vende dårlige perioder.

– Vi kommer lidt skidt fra start i sæsonens indledning, og det skyldes nok, at vi ville for meget selv, men efter et rigtig godt møde med holdet fik vi rettet op på den dårlige start. Jeg tror bare, at det er vigtigt for os, at vi efter en tabt kamp får snakket sammen om kampen som hold, og efter det er vi videre og tænker på den næste kamp, men vi har udviklet os meget fra starten til der, hvor vi er nu, uddyber han.

Mikkel Jakobsen og resten af FCM U/17-truppen åbner forårssæsonen d. 5. marts, hvor de i hjemmekampen mod HB Køge skal forsøge at indlede sejrsstimen, der kan bære dem tættere på FC København og FC Nordsjælland, der indtager henholdsvis 1. og 2. pladsen i tabellen.

In this article