Japhet Larsen: Svært, men det har været super

Japhet Sery Larsen har haft en svær start i FC Midtjylland, da han kommer til helt fra Lyngby, men han har fundet sig godt tilrette i det midtjyske. 

I sommers tog unge Japhet Sery Larsen et skifte, ikke mange unge gør. Han skiftede fra Lyngby BK til FC Midtjylland. I en alder af 15 år, tog den unge back altså et skifte fra Sjælland til Jylland, og har skulle klare sig helt uden forældre og andre vante omgivelser på Sjælland.

Helt forståeligt var det ikke lige nemt i starten, men Larsen har nu fundet sig fint tilrette i Ikast, hvor han bor på idrætsefterskolen ISI.

– Det har selvfølgelig ikke været helt let, at skulle flytte hjemmefra. Men det med at vi starter på en super god efterskole lige ved siden af træningsanlægget, gør det hele meget lettere. Jeg er i et godt miljø derover, og føler mig tryg ved at være der, siger Larsen til D’ BOLD.

Ud over de nye omgivelser var der også et nyt hold, ny liga og et højere tempo, som Japhet skulle vænne sig til.

– Det var svært i starten at skulle spille med nogle, der var et år ældre, og at spille på et så højt niveau. Men man lærer virkelig meget af det, og jeg har fået en masse spilletid, hvilket jeg er glad for, fortæller forsvarsspilleren. 

Japhet Larsen tilsluttede sig FC Midtjyllands U/17-hold som i denne sæson har svunget lidt i resultaterne. Fire nederlag, tre uafgjorte resultater og seks sejre er det blevet til i efterårssæsonens 13 kampe. De giver dem en delt tredjeplads i ligaen med Brøndby IF, Lyngby BK og Aalborg BK.

– Vi var et nyt hold, der skulle spilles sammen, og det bar resultaterne præg af. Men hen ad sæsonen blev vi rystet sammen som trup, og jeg synes vi fået et rigtig stærkt hold. I næste halvdel skal vi have et højere bundniveau, og sørge for vi ikke svinger så meget, siger Larsen til dbold.dk.

Larsen har også været udtaget til U/16-landsholdet, hvor han også blev udtaget til kampene mod Ungarn. Dog måtte han sidde over, da han var ramt af en skade. Han har derfor en debut på holdet til gode. Dog synes han alligevel, at han har fået meget ud af sit 2015. 

– Jeg synes det har været et super år 2015, hvor vi har spillet nogle gode kampe. Og vi ligger fint i tabellen. Jeg har fået en masse ud af året og lært rigtig meget af mine med og modspillere. Nu glæder jeg mig bare til at sæsonen begynder igen, afslutter 15-åriger Larsen.

In this article