Talentopsummering – Runde 17, Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Hver tirsdag giver D´BOLD dig et overblik over de danske talenters præstationer i den bedste danske rækkes kampe henover hver runde. Her er overblikket over runde 17.

AGF med nyt nederlag mod jysk rival

Der er måske ikke langt, geografisk set, mellem de to byer Viborg og Aarhus, men på fodboldbanen, kunne man fredag se et helt andet billede. Årets anden oprykkerkamp fandt sted i Viborg, hvor det var hjemmeholdet der stjal alle tre point, på en scoring af Jeppe Curth i det 16. minut. Viborg stillede i en solid 4-4-2, hvor Lukas Lerager, 22, leverer sit enorme arbejde på midten og hvor han sammen med resten af holdet typisk leverer en godkendt indsats. Ligesom den i fredags, hvor det lykkedes at hive en smal, men sikker 1-0-sejr hjem.

Forventet vinder i intenst opgør

Selvom resultattavlen kun siger 1-0, var det bestemt ikke en kedelig affære i det nordjyske, hvor FC Nordsjælland gæstede Randers FC. Hele 30 frispark skulle dommer Michael Johansen dømme og dagens dommer skulle også have kortene op af lommerne, da han tildelte Patrick Mtiliga et kort af den røde kulør i fem minutters overtid. Før da, havde den polske debutant, Piotr Parzyszek, bragt Randers FC foran på et flot hovedstød efter en halv time. Flere mål skulle det ikke blive til, men til alle os der kan lide synet af unge fodboldspiller der blomstrer, så blev det nemlig til spilletid for U/19 Ligaens topscorer, Emre Mor, der fik det sidste kvarter.

Absalonsen i forrygende form

Johan Absalonsen er for tiden i storform, og gør ikke bare hans holdkammerater bedre, men også hans hold, ledet af Jakob Michelsen, der kun kan være tilfreds med hans første halvsæson i SønderjyskE. Absalonsen har på det seneste scoret kasser på stribe og søndag kom der flere i banken, da han scorede endnu to kasser mod Hobro, hvor Ove Pedersen har taget over for Jonas Dal i et forsøg på at redde jyderne. Frontangriberne for SønderjyskE virkede ikke super godt denne søndag eftermiddag, så det blev også til spilletid til unge Jeppe Simonsen, 20. Göckan Kaya, 19, kom også på banen for Hobro i anden halvleg, men han kunne kun se med da Johan Absalonsen scorede til 2-0 på straffespark og afgjorde kampen.

AaB-angriberduo nedlagde Brøndby

En af de skarpeste duo´er i dansk fodbold, Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis, kan man netop i disse tider opleve i deres bedste form. Selvom litaueren Spalvis kun er 21 år, så er han suveræn topscorer i Superligaen, og han gør omtrent hvad der passer ham. De unge AaB-spillere gjorde det også rigtig godt i søndagens eftermiddagskamp. Assists af Nicolaj Thomsen, 22, og Frederik Børsting, 20, i første halvleg der første til Enevoldsens og Spalvis´ mål, samtidig med at det blev til spilletid for unge Oliver Abildgaard, 19, så kunne man ikke rigtig være andet end imponeret, hvis man er interesseret i dansk fodbolds fremtid.

Stormen Gorm ødelagde topkamp

Vejret satte en stopper for topkampen mellem FC Midtjylland og FC København, efter at kampen blev aflyst på grund af stormen “Gorm”. Derfor er kampen flyttet til foråret 2016, hvor det kun kan blive endnu mere interessant og spændende at følge.

Imponerende Falk fortsætter 

Det er rigtigt ærgerligt for Alka Superligaen hvis dansk fodbold mister et af de åbenlyse talenter, som det lige nu ser ud til at vi gør. 23-årige Rasmus Falk har kontrakt udløb til sommer, og har endnu ikke accepteret OB´s kontraktudspil. Men mens vi har ham i Danmark, så kan vi nyde nogle af hans detaljer, bl.a. hans mål til 2-1 i mandagens kamp mellem OB og Esbjerg. Gæsterne kom ellers foran midt i første halvleg, men Rasmus Festersen fik udlignet i starten af anden halvleg. Og så i tre minutters overtid, et af rundens højdepunkter, skulle Rasmus Falk afgøre det hele med et elegant vip over Martin Dubravka i Esbjerg-buret, der sikrer en 2-1-sejr til fynboerne, mod et Esbjerg-mandskab, som burde have fortjent bedre efter en flot første halvleg.

 

Efter runde 17 er FCK stadig i toppen af Superligaen uden at have spillet pga. stormen “Gorm”. AaB spillede sig til andenpladsen, da man besejrede Brøndby med 2-0. I bunden at tabellen ser det meget værre ud for Hobro der er håbløst sidst med ni point, men kan dog glæde sig over at OB hjemme slog konkurrenterne i bunden, Esbjerg, med   2-1.

 

In this article