Talentopsummering – Runde 18, Alka Superligaen

Embed from Getty Images

Hver tirsdag giver D´BOLD dig et overblik over rundens største præstationer leveret af de danske talenter i Danmarks bedste række, Alka Superligaen.

Duelund-scoring ikke nok mod AGF

Der var lagt op til et klassisk jysk Superliga-opgør da de forsvarende mestre fra FC Midtjylland besøgte Aarhus. De sidstnævnte fra AGF, var dog dem der kom bedst fra start da serbiske Aleksandar Cavric bragte “de hviie” i front. Kort før pausen udlignede blot 18-årige Mikkel Duelund til 1-1, da det unge stortalent havde sneget sig med i feltet, og så var der for alvor spænding i kampen igen. Efter pausen fightede de to hold videre i jagten på sejr. Den fight kom AGF bedst ud af, og ny-rige Kim Aabech nettede til 2-1 for hjemmeholdet. Den stiling holdt helt til slut og sikrede AGF en sejr på 2-1.

Nulløsning i nordjysk rival-opgør

Der er kun 27 km. mellem Hobro og Randers, så man kan godt tillade sig at kalde det et lokalbrag, når de to hold spiller. Dog var der ikke meget brag i kampen lørdag eftermiddag. 0-0 endte det hele i en ret så kedelig forestilling. Det var dog godt at se at unge Göckan Kaya få de sidste 20 minutter.

SønderjyskE slutter af med manér

Den store profil for SønderjyskE har indtil videre været Johan Absalonsen med otte kasser på 17 kampe før denne runde. Det var dog ikke ham der kom på tavlen søndag, men i stedet belgiske Kees Luijckx der sænkede hjemmeholdet Esbjerg fB med godt ti minutter igen. Dog var den rutinerede offensiv-spiller stadigvæk en betydende faktor for topholdet SønderjyskE. Med Luijckx kasse var det også nok til at vinde, og selvom Esbjerg prøvede overvintrer vestjyderne på 11. pladsen. 20-årige Jeppe Brinch fik også spilletid da han byttede med en 21-årige https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen, der måtte lade sig udskifte efter en halv time.

Brøndby straffer meget ungt FC Nordsjælland i sjællandsk opgør

Brøndby IF gæstede søndag Farum og FC Nordsjælland, der til dagens kamp stillede op i en usædvanligt ung startopstilling. Det blev sågar til debut for U/19 Ligaens topscorer, 18-årige Emre Mor (billed), der fik sine første Superliga-minutter i denne sæson. Udover 18-årige Emre Mor, startede Marcus Ingvartsen, 19, også på banen i stedet for klubtopscoreren Bruninho. Det unge hold gjorde det ellers forrygende mod Brøndby, men drenge fra Farum var bare ikke skarpe nok. Det var i stedet Daniel Agger og Ronnie Schwartz der gjorde det onde ved FC Nordsjælland. Med to mål i slutminutterne af første halvleg slukkede de langsomt for det lille håb der var tilbage i FC Nordsjælland, der heller ikke formåede at svare tilbage i anden halvleg.

FCK sænkede formstærke OB i Telia Parken

Odense Boldklub har været godt kørende på det seneste. Den gode form stoppede dog brat, da FCK ventede i Telia Parken. Det var især Mathias “Zanka” Jørgensen der med sine to mål i løbet af første halvleg stjal overskrifterne. I anden halvleg kunne Årets Profil i Superligaen, Nicolai Jørgensen, bringe københavnerne på 3-0 før at Lasse Nielsen gjorde slemt værre da han lavede selvmål med et kvarter igen. I slutminutterne fik Anders K. Jacobsen reduceret til 1-4, hvilket dog ikke gjorde meget ved afklapsningen. OB´s unge spillere, Kenneth Zohore, 21, og Mathias Greve, 20, blev skiftet ud efter godt en times spil.

AaB slutter suverænt af med sikker sejr

AaB har på det seneste været forrygende spillende, og mandag fortsatte det gode spil hjemme mod Viborg. AaB har nydt godt af specielt Lukas Spalvis, der dog ikke leverede nogen stor kamp mandag aften, og Thomas Enevoldsen, der mandag aften bl.a. scorede til 2-0 efter Rasmus Jönssons føringsmål efter 25 minutter. Viborgs 22-årige maskine Lukas Lerager figurerede også på midtbanen i mandagens kamp, men gjorde ikke meget væsen af sig og blev også skiftet ud i anden halvleg.

Med sejren på 4-1 overvintrer FCK på førstepladsen, tæt forfulgt af AaB, FC Midtjylland og SønderjyskE. Hobro ligner dag for dag mere en nedrykker, men Esbjerg kan måske duftes en placering ovenover.

In this article