15-årigt AGF-talent træner med Superligaholdet

Han er kun 15 år gammel, spiller normalt for AGF’s U/17-hold og torsdag trænede han med Alka Superligatruppen, til deres første træning i år.

Torsdag formiddag troppede AGF-truppen for første gang i år ud på træningsbanen. Ud over de normale spillere i truppen, var et nyt ansigt dukket op. Her er der tale om den kun 15-årige Benjamin Steenfeldt Hvidt, som til dagligt ellers befinder sig på klubbens U/17-hold.

Hvidt har gennem det seneste år klaret sig rigtig godt i AGF, hvilket har resulteret i udtagelser til den danske U/16-landshold. Og det kan måske beregnes som faktorer til, at han Torsdag fik lov til at prøve kræfter med førsteholdet.

Hvidt var meget glad for tilliden, og synes rigtig godt om oplevelsen.

– Jeg synes oplevelse om at være med ”de store drenge” var fantastisk. Også fordi så kunne man mærke niveauet. Det er det, jeg har drømt om, siden jeg kom til AGF. Det er de oplevelser, man kommer til at huske tilbage på, siger Hvidt begejstret til D’ BOLD.

Niveauforskellen i forhold til den normale træning i U/17-truppen, var også tydelig for Benjamin at mærke, da han skulle være meget mere vågen, for at kunne følge med de mere rutinerede spillere.

– Niveauet var selvfølgelig rigtig højt, da det jo er nogle dygtige spillere, som godt kan finde ud at bruge bolden korrekt. Til at starte med kunne jeg godt mærke, at man lige skulle vænne sig til det, fordi det gik hurtigere og var meget fysisk. Efter hånden kunne jeg godt være med, men jeg kunne selvfølgelig mærke, at jeg skulle være mere hurtig i min tankegang, og være meget beslutsom i de ting jeg gjorde, siger Hvidt og fortsætter:

– Men der en del forskel fra det jeg kommer fra, selvom jeg kommer fra et meget godt U/17 hold, så var det selvfølgelig lidt anderledes. Men som de andre spillere sagde, så vænner man sig til hvor hurtigt, det går.

Spillerne fra førsteholdet tog rigtig godt i mod Benjamin, hvilket hjalp meget på hans nervøsitet inden træningen.

– Alle spillerne tog godt imod mig, de var meget flinke og imødekommende. Det hjalp en del på nervøsiteten inden træningen. De ældre spillere har selvfølgelig prøvet at have nogle yngre spillere med op før, så de ved jo hvad de skal gøre, fortæller den centrale midtbanespiller til dbold.dk.

Samtidig bekræfter midtbanespilleren, at klubben har givet ham grønt lys til at få flere chancer, for at vise sit værd med førsteholdet. Hvilket han selvfølgelig er meget glad for, da han tager det som, at klubben har tillid til ham, selvom han endnu er meget ung.

– Nu har jeg snakket med klubben om hvordan det skal være i fremtiden. Og ja, jeg får flere chancer for at vise, at jeg godt kan være med. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, og det viser at klubben tror på en, selvom man selvfølgelig stadig er meget ung. Men vi må se hvad fremtiden bringer, forklarer Hvidt.

 

Benjamin Hvidt er også udtaget til DBU’s store træningstur, hvor han deltager for U/16-landsholdet, som han allerede har spillet to kampe for.

In this article