Dansk Ajax-talent foran kontraktforlængelse: Kontrakten er et tillidsbevis

Ajax-talentet Markus Bay ser kontraktforlængelsen, der nu er under forhandling, som et bevis på tillid.

I Ajax Amsterdam sker, og er der sket, meget, i de seneste år. Mange spillere har fået vist tilliden, og har kæmpet sig igennem ungdomsrækkerne, for at komme op på Jong Ajax – klubbens reservehold, for at være et skridt tættere på førsteholdet.

Og nu er det blevet 18-årige februarfødte Markus Bays tur til at indgå i planerne for Jong Ajax. Planen er nemlig, at spilleren vil være i truppen fra den kommende sæson af.

Og det har også haft sine følger.

For der florerer for tiden rygter om en kontraktforlængelse for den unge Markus Bay, der på trods af at have været skadet i størstedelen af sit nu to-et-halvt-årige ophold i Ajax Amsterdams ungdomsrækker, som han skiftede til fra Brøndby IF, i sommertransfervinduet for 2013/14-sæsonen.

Offensivspilleren har været skadet i omtrentligt halvandet år, hvorfor han selv føler, at den igangværende forhandling om en kontraktforlængelse, er en meget stor motivation, til at drive ham fremad.

– Jeg ser på kontrakten som Ajax’ tillidsbevis til mig, indleder Markus Bay, i et interview med D’ BOLD, og fortsætter:

– Jeg har været ude i lang tid, og jeg tror ikke, at mange andre klubber havde givet mig en ekstra chance, da jeg samlet set knapt har spillet i et halvandet ud af mine hidtil to-et-halvt år i Amsterdam, forklarer Bay, der inden han skiftede til Ajax, eftersigende havde tilbud fra hold som Arsenal og Liverpool.

Som følge af kontraktforlængelsen for U/19-spilleren, ligger det også i kortene, at han agere som spiller på Jong Ajax i den kommende sæson. Derfor føler han, at kontraktforlængelsen ikke kun er en endnu en chance fra Ajax, der ikke har set meget til den langtidsskadede spiller, men også som en forberedelse.

– Jeg håber, at kontraktforlængelsen, og overståelsen af min skade, betyder en ny start, fortæller en håbefuld Markus Bay til dbold.dk, og fortsætter:

– Jeg håber, at jeg kan spille mig fast på U/19-holdet, og forhåbentligt derved få nogle træninger med Jong Ajax (klubbens reservehold, red.), så jeg kan komme op og dufte til professionel fodbold, fortæller Bay, med henvisning til sin aftale med klubben om, at han skal spille for Jong Ajax, i den kommende sæson.

Spillerens langvarige skade, der bestod af væske i en af knoglerne ved lysken, er stort set helet, ifølge spilleren, men han forsikrer samtidigt om, at man ikke – hverken fra klubbens, eller fra spillerens side – ønsker at overbelaste lysken, således at skaden genopstår. Skaden har spilleren dog lagt bag sig.

– Jeg tænker ikke så meget på skaden mere, og kigger fremad nu, forsikrer Markus Bay, og tilføjer, at han ikke ser skaden have nogle konsekvenser på sigt.

Ifølge Ekstra Bladet, skulle spillerens agent, Kenny Boilesen, have sagt, at detaljerne om kontraktforlængelsen meget snart skulle være på plads med klubben. 

In this article