FCM U/18 sikrer sig finaleplads efter straffesparkskonkurrence

FC Midtjyllands U/18-hold har spillet sig i finalen i den mexicanske turnering, Copa Chivas. Efter endnu et 1-1 resultat på japanske Urawa Red Diamonds, sikrede de sig sejren i straffesparkskonkurrence.

Efter en 2-1 sejr over amerikanske FC Dallas i kvartfinalen på mål af Mads Olsen og den altid målfarlige Mikael Anderson, var FC Midtjyllands U/18-hold klar til semifinalen, hvor de igen skulle møde japanerne fra Urawa Red Diamonds, som de første gang mødte i gruppespilsfasen.

Det første opgør endte 1-1, men FCM overlevede alligevel dette stadie, og fik spillet sig i kvartfinalen. Efter en 2-1 sejr røg de i semifinalen, som skulle vise sig at ende præcis som det første opgør mellem FCM og japanerne. Der stod nemlig 1-1 efter den ordinære spilletid, hvilket betød at de skulle afgøre kampen i en straffesparkskonkurrence.

FCM fik dog en perfekt start på kampen, og var allerede efter seks minutters spil bragt foran med 1-0 på et mål af Gloire Rutikanga. Japanerne svarede dog hurtigt igen, og Oliver Ottesen måtte se bolden passere målstregen mellem de to stolper. Ottesen skulle dog vise sig at være ulvenes billet videre til finalen.

For da straffesparkskonkurrencen begyndte, reddede han Urawas første skud. Nikolaj Kirk satte derefter bolden i mål. Urawa fik udlignet til 1-1, mens Victor Torp brændte sit forsøg fra straffesparkspletten. Urawa kunne derfor bringe sig foran med 2-1, men Christian Tue Jensen svigtede ikke og udlignede til 2-2. Urawa scorede endnu engang, dog var Mads Olsen på pletten for danskerne. Ottesen viste sig dog at være rigtig frisk og reddede Urawas næste forsøg, og dermed skulle den næste skytte for FCM, den nyerhvervede svensker, Aziz Assaisi, skyde bolden i mål, for at FCM kunne komme i finalen. Og han svigtede ikke sine holdkammerater. Bolden røg i mål, og ulvene kunne juble.

– Vi viser den coolnes, der skal til, og har i Oliver Ottesen en god målmand til de her situationer, som faktisk var tæt på at tage tre, hvor vi kun misser en enkelt. De andre sætter vi sikkert ind, og det er godt at se en helt ny i Aziz Essaisi få lov til at sparke. Det samme med Christian Tue Jensen, som kun er årgang 2000, fortæller Andersen, der sammen med de andre trænere ikke har tid til at hvile på laurbæerne, fortæller Kenneth Andersen til klubbens hjemmeside efter kampens afslutning.

Finalepladsen er derfor en realitet, og der venter endnu en velkendt modstander, nemlig argentinske Boca Juniors, som tidligere slog FCM med 1-0. Midtjyderne kan derfor få revanche, og en titel med hjem, hvis de vinder kampen.

 

Kampen bliver spillet klokken 16 dansk tid søndag den 24. januar. 

In this article