Fokus på: Viktor Anker – Næstved IF, Joe Hart og Premier League

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et ungt talent – eller en ældre spiller – inden for dansk fodbold. Denne gang peger flasken på Viktor Anker fra Brøndby IF.

Viktor Anker er en målmand, der som så mange andre, ikke startede i samme klub, som han er nu. Spilleren startede nemlig i Næstved IF, som fireårig, og har siden arbejdet sig op. Og på trods af den unge alder, så har fodbolden altid været et fokus, eftersom morens interesse i sporten drev spilleren frem.

– Jeg startede til fodbold som fireårig i Næstved IF, og har, lige siden jeg kan huske, sparket til en bold. Med en mor, som tidligere spillede fodbold på højeste niveau, var det nærliggende, at det blev fodbold (der blev den dyrkede sport, red.), forklarer Viktor Anker til dbold.dk.

Selvom Anker nu er fast mand på U/19-mandskabet i Vestegnen, glemmer han ikke sine rødder fra Næstved:

– Jeg ser Næstved som en klub, som er god til at udvikle talenter og samtidig er god til at tage sig af såvel børnefodbolden som breddefodbolden, forklarer Anker, og fortsætter:

– Det er en klub, hvor jeg og min familie har tilbragt mange gode timer i forbindelse med træning og kampe, og en god familieklub, hvor jeg har følt mig tryk, og hvor jeg har haft rigtigt mange gode oplevelser udenfor – og på – banen.

Intet varer dog for evigt, og efter en del tid i klubben, tog Brøndby IF kontakt til spillerens agent, og fortalte ham, at de var interesseret i den unge målmand.

– Min agent kontaktede mig med besked om, at Brøndby var interesseret i mig, og ville købe mig fri fra Næstved, forklarer den nuværende Brøndby-spiller, og tilføjer, at nogle efterfølgende møder med den spillerens potentielt nye klub, havde en treårig kontrakt til følge.

Kontrakten centrerede dog omkring spilletiden på U/19-holdet, som han har fået masser af spilletid på, i skrivende stund – og intet tyder på, at de forhold skulle ændre sig.

– Jeg trænede med U-19 gennem det meste af foråret i 2015 (perioden umiddelbart efter skiftet, red.), hvor jeg også fik et par kampe. Efterfølgende indgik jeg permanent på U/19-holdet fra juli 2015 (i den nye sæson), forklarer den nu 18-årige målmand.

Og efter noget tid, er han ikke i tvivl om den kaliber, han selv føler Brøndby – som klub – er af.

– Brøndby IF er en klub, som har lært mig utroligt mange ting – såvel på som udenfor banen. Jeg er meget taknemlig over at være en del af Brøndby Masterclass (klubbens talentafdeling, red.), og har en fast tro på, at klubben og dennes dygtige trænere kan udvikle mig yderligere, forklarer Anker, og tilføjer yderligere, at det at spille i – ifølge spilleren – en af Danmarks bedste ungdomsafdelinger og klubber, er en anerkendelse såvel som en udfordring.

Selvom den unge målmand ikke blev i ungdomsklubben, Næstved IF, så regner han ikke med et skifte i den nære fremtid. Tværtimod regner han med at få sit navn frem på Brøndby-fansenes læber.

– Mit mål på den korte bane, er at få forlænget min kontrakt med Brøndby, for derefter at indgå i førsteholdstruppen, og på sigt være førstevalg som målmand i Brøndby, forklarer Anker, og fortsætter, om den ultimative drøm som fodboldspiller:

– Min drøm er, at jeg i løbet af min karriere på mit CV kan skrive, at jeg har spillet mange hundrede kampe for Brøndby og eksempelvis en Premier League-klub, samt nogle A-landskampe for Danmark.

Den ultimative drøm indebar blandt andet mange kampe for Brøndby, og spørger man Anker, så ser han ikke dén drøm så fjern fra nutiden igen.

– Jeg syntes personligt mine chancer for Superligafodbold i Brøndby er en realitet. Jeg håber selvfølgelig på, at jeg får muligheden. En stor drøm ville gå i opfyldelse, forsikrer Anker.

Og ser man på Landsholdet, så var spilleren dog ikke udtaget til U/19-landsholdslejren i Tyrkiet. Det skyldes blandt andet en skade, men også det faktum, at spilleren egentligt er U/18-landsholdsspiller. Han holder dog hovedet højt, og holder ikke tilbage med ros for de andre målmand på ungdomsplan.

– At jeg ikke blev udtaget til landsholdslejren i Tyrkiet, hang nok sammen med min skadesperiode forinden, foruden det faktum, at jeg egentligt ‘kun’ er U/18-landsholdsspiller. Man skal dog ikke glemme, at der er mange andre dygtige målmænd på min alder, fortæller spilleren, men forsikrer om, at fokus for ham – i øjeblikket – ligger på klubplan:

– Min fokus på nuværende tidspunkt er min tid i Brøndby, forsikrer Anker.

Vestegnens U/19-hold er ikke for godt kørende i U/19 Ligaen. For nylig, havde D’ BOLD en snak med Ankers holdkammerat, Nicklas Halse, som udtalte sig om den niendeplads, som holdet nu er at finde på, hvor den unge anfører fortalte, at der i truppen var en konsensus om, at forholdene ikke var på det niveau, de burde være på. Og her er Anker enig.

– Vi skal alle kigge indad, og det gælder også mig selv. Det er klart, at man som spiller altid kan kigge tilbage på de mål, vi har indkasseret, og ønsket, at man havde gjort noget anderledes, forklarer Anker til D’ BOLD, men forsikrer om, at det er noget, han tager ved lære af:

– Jeg lærer af mine fejl, hvilket styrker mig til næste gang, jeg står i en lignende – eller samme – situation.

Og som han ser på sin fejl, ser han på sin rolle. Dybdegående. For på en alder af 18 år, som han for nyligt fyldte, har han allerede gjort sig gevaldige tanker om rollen som målmand, og om sit idol, Manchester Citys Joe Hart, og hans spillestil.

– Som målmand er det vigtigt altid at være parat, fokuseret, afklaret og sikker i handlinger. Tit er det målmanden som er afgørende for kampens resultat – især i modgang, fortæller Anker, og tilføjer, at det at have Joe Hart som forbillede, har lært ham meget på målmandsfronten. 

– Mit idol er Joe Hart. Jeg ser meget af mig selv i ham. Han er en virkelig dygtig målmand og når jeg ser ham spille, føler jeg, at jeg lærer noget hver gang, forklarer spilleren, der ikke har Manchester City som favorithold, men Chelsea.

Men selvom idolet spiller i udlandet, er det, som bekendt, ikke dér, karrieren peger hen ad endnu, ifølge Anker:

– Lige nu ser jeg ikke udlandet som et aktuelt emne, fortæller Anker, og fortsætter med ros til sin nuværende klub:

– Brøndby er en fantastisk udviklingsklub, og har nogle dygtige trænere, der kan lære mig en masse, både på U/19-plan, og Superliga-plan, forklarer han, men låser sig ikke definitivt til Brøndby:

– Men på et tidspunkt kan et skifte da blive en mulighed, afslutter Anker.

Den 18-årige målmand har kontraktudløb med Vestegnsklubben, til næste vinter, og altså den 31. december 2016.

In this article