Letort efter FCF-skifte: Fik chancen fra dag ét

Tilbage i juli skrev Niels Letort kontrakt med FC Fredericia efter flere prøveforløb, og her har han haft det rigtig godt med masser af spilletid.

Tilbage i marts 2015 var den dengang 19-årige Niels Letort fra Kolding IF til prøvetræning i 1. divisionsklubben, FC Fredericia. Efter Letort deltog i en kamp mod Kolding B, fik han ros af Fredericias daværende træner, Nicolai Wael, der kendte Letort tilbage fra engang de begge tilhørte SønderjyskE som arbejdsgiver.

Igen til juli var han at finde i den østjyske klub, der dengang afprøvede hele syv spillere på én gang. Fredericia var styret af den cheftræneren, Ove Pedersen, og var denne gang blevet overbevist om, at Letort var den rette for deres hold, og derfor skrev de i midten af juli kontrakt med midtbanespilleren varende ét halvt år.

I november havde Letort præsteret så godt for Fredericia, der for tiden overvintrer på sjettepladsen i 1. division, at de valgte at forlænge kontrakten mellem de to parter. Kontrakten er derfor nu gældende til sommeren 2017.

Letort, der altid har været meget seriøs omkring sin tilgang til fodbold, var helt forståeligt glad for, at Fredericia-klubben viste ham den tillid, og tog det næste skridt i samarbejdet.

– Jeg var naturligvis meget glad for, at FC Fredericia tilbød mig en kontraktforlængelse. Der var det, jeg havde arbejdet mig hen imod, siden jeg skrev den korte kontrakt i sommers. Det var hele tiden min forhåbning at blive hos Fredericia, siger Letort, der også informerer om, at der ikke var andre klubber, der lå til at forhandle med midtbanespillere.

Da kontrakten blev underskrevet, var der ikke lang tid til sæsonen startede. Det var dog intet problem for den centrale midtbanespiller, der fra dag ét fik chancen på banen. Sammenholdet i truppen var også noget, der faldt spillerne let, selvom flere af dem var nye i klubben.

– Min første tid var rigtig god. Jeg kom sent i forhold til turneringsstart, men fik chancen fra dag ét i 1. division, og vi havde en rigtig god periode som hold, ligesom jeg selv spillede fra start hver gang. Truppen var nem at komme ind i, og selvom vi var mange nye, fungerede det hurtigt både på og uden for banen. Vi nåede jo at ligge nummer et, samt blive matchet mod både OB og FCK i pokalen, forklarer Letort til D’ BOLD, og fortsætter med en kommentar omkring springet fra 2. division vest til 1. division:

– Jeg synes, at springet fra 2. til 1. division gik nogenlunde smertefrit, selvom tempoet selvfølgelig var noget højere, og det tekniske niveau løftet en del.

Under Ove Pedersen blev den unge Letort sendt ud på sidelinjen som bænkevarmer. Men klubben har nu fået Jesper Sørensen som cheftræner. Og dér øjner Letort en ny mulighed, for at vise sit værd, så han igen kan komme tættere på en startplads i truppen frem mod de kommende kampe i forårssæsonen.

– Efter en rum tid røg jeg desværre på bænken, og derfor glæder jeg mig til en frisk start under Jesper Sørensen. Når man har været en tur på bænken, er det rart med nye øjne, og jeg glæder mig bare til at komme i gang igen. Både med træningen med holdkammeraterne, men selvfølgelig også til turneringen starter, fortæller Letort til dbold.dk.

Fredericias næste planlagte kamp er i 1. division den 13. marts mod Silkeborg IF, som er én kamp bagud i forhold til FC Fredericia samt tre point foran. En gylden mulighed for Fredericia, at holde fast i deres position, og samtidig arbejde sig op mod en højere placering i tabellen.

In this article