Officielt: Nyt dansk ansigt i Ajax’ reservehold

 

Ajax’ cheftræner, Frank de Boer, bekræfter, at et nyt ansigt vil være at finde iblandt Ajax’ reservehold, i det nye år.

På trods af kun at være 18 år gammel, har Kasper Dolberg allerede været godt rundt. I sidste sæson spillede den unge spiller i Silkeborg IF, for hvem han debuterede i et opgør mod Brøndby, der til sorg for spilleren endte 0-2 i blå-gul favør. Debuten er der dog ingen, der kan tage fra ham, og hans talent gik ikke ubemærket hen, eftersom han blev hentet af Ajax til klubbens U/19-hold i sommers. 

Og allerede i efteråret havde han gjort så stort et indtryk på cheftræneren, at han, ifølge spilleren selv, ville have udtaget Dolberg til træningskampen mod selveste Southampton, havde spilleren ikke været udtaget til U/19-landsholdskampen, der blev spillet i samme periode – nemlig engang i oktober 2015.

– Jeg har ikke været oppe endnu (til en samtale om oprykning, red.), men faktisk fik jeg at vide, at havde jeg ikke været med landsholdet (U/19-landsholdet, red.), havde jeg spillet træningskamp mod førsteholdet, der mødte Southampton. Jeg skulle have været med, sagde de til mig, fortalte Kasper Dolberg til tipsbladet.dk, i en artikel, der blev publiceret den 16. oktober 2015.

Og samtalen om oprykning har fundet sted, bekræftede klubbens cheftræner, Frank de Boer, overfor klubbens hjemmeside, i går mandag, den 4. januar 2016. 

– Han har leveret et rigtig godt indtryk, og får tingene til at se meget lette ud. Derfor er det en god ting, at han kommer med os nu, fortæller danskerklubben Ajax’ cheftræner, Frank de Boer, om udtagelsen af Dolberg til førsteholdstruppens træningslejr i Tyrkiet, der er led i forberedelsen til den sidste del af den indeværende sæson.

Træneren fortæller ligeledes, at planen er, at spilleren skal optræde for Ajax’ reservehold, Jong Ajax, oftere end det har været tilfældet, efter jul, og roser ligeledes spilleren for sit potentiale.

– Han er en ung gut med meget potentiale. Det er planen, at han efter vinterpausen oftere skal med Jong Ajax, så det her er en god forberedelse for ham, fortæller de Boer til Ajax’ hjemmeside.

Oprykningen til Jong Ajax, og deltagelsen i træningslejren betyder, at spilleren skal træne sammen med flere profiler i Ajax, heriblandt den unge landsholdsspiller og Ajax-stjerne, Viktor Fischer.

In this article