Skive henter endnu en ung FCM-spiller

Skive IK har vist en svaghed for FC Midtjyllands unge spillere, der ikke helt er klar til Superliga-holdets førstehold.

Skive IK kan efterhånden betegnes som et FC Midtjylland reserve-hold af unge spillere. De har netop hentet den fjerde FC Midtjylland-spiller på et halvt år. I sommers hentede de Mikkel Frankoch på en permanent aftale, mens de lejede Musefiu Ashiru og Razak Adebayo. Denne gang er det 19-årige Rasmus Lauritsen, som har taget rykket videre i sin karriere, og er skiftet til Skive.

Den nu tidligere FC Midtjylland-spiller, som har skrevet under på en toårig kontrakt med Skive, blev begejstret da hans nye arbejdsgivere viste interesse for ham.

– Det er altid fedt når der er nogen som er interesseret i en, og derfor blev jeg da glad da Skive gav udtryk for at de ville have mig, fortæller Lauritsen til D’ BOLD.

De tre spillere, som Lauritsen kender fra sin tid i FCM, har også været med til at hive ham i retningen af Skive. Han har nemlig set mange af Skives kampe i efteråret, netop fordi hans tidligere holdkammerater befandt sig på holdet. Samtidig tiltalte Skives stil med at bruge unge spillere ham også til at tænke i netop deres retning.

– Den sidste halvsæson så jeg en del af Skives kampe, blandt andet på grund af mine tre gamle holdkammerater, Musefiu, Razak og Mikkel spiller der, men også fordi jeg vidste, at en 1. divisions klub måske kunne være interessant for mig i den nærmeste fremtid. Også fordi Skive har gang i noget spændende, hvor de bruger en del unge spillere, og fordi at jeg har hørt meget godt om klubben, siger Lauritsen, og fortsætter om han muligheder for spilletid:

– Det er klart, at mulighederne for spilletid burde være større end i FC Midtjylland, og selvom der skal præsteres godt for at spille i weekenden, så tror, og håber jeg på, at jeg kan spille en masse fede kampe, siger forsvarsspilleren.

Forventninger forud for den kommende sæson er også skudt i vejret. Spilletid er hvad Lauritsen jagter, og han ved også godt, at det ikke kommer af sig selv, men at han skal arbejde hårdt for at nå dertil.

– Jeg forventer at spille en masse, det er derfor jeg er kommet, så det er bare på med arbejdshandskerne og vise at træneren skal vælge mig i midterforsvaret.

At blive genforenet med sine tidligere holdkammerater, er også noget, som Lauritsen ser fem til. Specielt én.

– Det er da fedt. Det gør det lettere at integrere mig på holdet, og uden for banen er jeg glad for at være genforenet med dem, især Mikkel som jeg er rigtig gode venner med, fortæller Lauritsen til dbold.dk.

I slutningen af januar skal netop FC Midtjylland og Skive IK møde hinanden i en træningskamp. Og Lauritsen håber på, at han kan komme på banen og spille mod sine nu tidligere holdkammerater.

– Det tror og håber jeg på, ville være fedt at spille imod min gamle klub, men det er blot en af mange fede træningskampe vi har her i opstarten imod rigtigt gode hold, afslutter Lauritsen.

 

Lauritsen kom som 12-årig til FC Midtjylland, og fik i efteråret sin debut for Alka Superliga-holdet, da han blev skiftet ind i den kamp, som de vandt 5-1 over Esbjerg fB.

In this article