12-17 årige ungdomsmålmænd træner i Malaga

En flok på 14 mennesker fra KD&C, 12 spillere og to trænere, tog fornyligt et fly til Malaga, hvor de fik en oplevelse, de sjældent vil glemme.

Keepers Development & Coaching, KD&C, er på kun ét år vokset utroligt meget. Det er ikke meget mere end et år siden, at KD&C blev stiftet, og allerede nu har de flere faste målmænd med til deres camps, men projektet udvider sig også hele tiden, hvor ny keepere ofte er med.

Udenlandske trænere og enkelte udenlandske ture er også blevet realiteter i KD&C, og i uge syv drog 12 målmænd og to trænere ud på projektets hidtil største tur. Her tog de et fly til Malaga, hvor de skulle træne med La Liga-holdets ungdomstrænere, se holdet træne meget eksklusivt og senere se holdet spille mod mægtige Real Madrid.

Den første dag, onsdag den 17. februar, blev brugt på at finde sig til rette i den store spanske by, hvor forberedelserne til anden dagens begivenheder også tog sted. Dagen blev afsluttet med en gang strandfodbold.

Dag nummer to startede ud på Estadio Ciudad de Malaga, hvor danskerne meget eksklusivt havde fået lov til at overvære Malagas træning, som oprindeligt var en lukket træning, forud for weekendens opgør mod Real Madrid.

– Glædeligt var det at vi fra målmandstræneren fik at vide at øvelserne var meget bevidst lavet til netop kampen mod Real Madrid søndag – af hensyn til det taktiske må vi ikke oplyse, hvad deres fokus var, skriver KD&C på Facebook.

Senere lød det på træning med Malagas akademi-målmandstræner, Mario Balzán, som eftersigende gav en høj kvalitetstræning, og dermed de unge danske keepere en del sved på panden.

Dag nummer tre bød på flere træningspas med trænere fra Malaga, der virkelig pressede de danske målmænds niveau, da de blev udsat for diverse træningsmetoder, alt imens deres normale trænere, Dan Petersen og Kent Haven, så med fra sidelinjen noget af tiden, selvom de også selv deltog i træningen af de unge drenge. De startede dog ud med at se Rosaleda Stadion og Museum, hvor KD&C-drengene sugede mere viden til sig, om hvordan man træner i Spanien.

De to sidste dage lød også på højt intense træninger med samme Mario Balzán, mens de på femtedagen fik lov til at slappe af til sidst, hvor de fik overværet La Liga-kampen mellem Malaga CF og Real Madrid.

Næste udenlandske tur er endnu ikke planlagt, eller i hvert fald offentliggjort, men næste camp tager sted i Allerød den 20. til den 23. marts, hvor ingen ringere end Manuel Neuers ungsomdstræner, Christof Osigus, igen, kommer til Danmark, for at træne med de unge målmænd. Her får de også besøg af engelske Vince Nicoll, som også før har været med på en af KD&C’s camps i Danmark.

In this article