Barcelona snød FC Midtjylland i de sidste sekunder

FC Midtjyllands U/19-hold var topklar da de skulle forsøge at snyde Barcelonas U/19-hold i ottendedelsfinalen i UEFA Youth League 

Der var ikke mange tilskuere på tribunen på det 15.276 mand store Mini Estadi, foruden talentspejdere og en enkel berømthed i form af Barcelona-legenden Carles Puyol, da dommer Georgi Kabakov klokken 14.00 fløjtede ottendedelsfinalen i UEFA Youth League mellem FC Barcelona og FC Midtjylland i gang.
Midtjyderne kommer umiddelbart bedst ud af startboksen, og allerede efter halvandet minut forsøger Mads Thychosen sig med en dribletur, der ender med et midtjysk indkast. Et langt indkast ender med et skud fra Mikael Anderson, som bliver til kampens første hjørnespark.
Barcelona blev ikke rystet af det første pres fra Midtjylland, allerede tre minutter senere får Barcelona faktisk bolden forbi Andreas Raahauge i midtjydernes mål, efter flot opspil af Seungwoo Lee, men venstrebacken Malte Jürgensen er på plads, og clearer bolden.
Efter otte minutters spil falder kampens første advarsel, da FC Midtjyllands Gloire Rutikanga kommer for sent i en tackling, eftersom Seungwoo Lee var hurtig til at spille bolden videre, end Rutikanga var til at stoppe sit løb.
Der skulle kun gå yderligere to minutter inden Barcelonas Cucu begår frispark for at stoppe en midtjysk kontra, efter han selv havde smækket to farlige indlæg ind i boksen som Alexander Munksgaard tog sig af.
Flere hjørnespark i hver sin ende og en noget tvivlsom advarsel til Malte Jürgesen senere, får Barcelona tilkendt et frispark cirka 25-30 meter ude fra målet, da Alexander Munksgaard ulovligt må stoppe Chendri. Frisparket bliver eksekveret af den ene af de to sydkoreanske debutaner, Seung Ho Paik, der sparker bolden hårdt, fladt og udenom muren, og tvinger Raahauge ud i fuld længde. Men bolden sniger sig forbi den forkerte side af stolpen og ender i sidenettet.
Et par minutter senere er Mikael Anderson manden bag en FCM-kontra, som ender med en ballonbold som Mads Thychosen er første mand på, og bliver derfor nedlagt af en Barcelona-spiller. Tvivlsom manglende kendelse af den bulgarske dommer der ikke dømmer straffespark til midtjyderne.

Efter godt og vel en halv times spil, med stor Barcelona dominans, sender Mads Thychosen et knaldgodt indlæg ind i Barcelonas felt. Bolden skruer alt for meget og da Eric Montes forsøger at sparke den væk, ryger den lige ind i målet, og midtjyderne fører!
Ikke lang tid efter modtager færøske Jákub Thomsen et gult kort, for at have løftet benet lidt for højt, og tilmed ramme Barcelonas Cucu i ansigtet. Dette sender venstrebacken til behandling med blødende næse og frustreret mine.
2 minutter senere slår FC Midtjylland en skarp kontra afsted, der ender med indlæg fra Andreas Poulsen som lander hos Jákub Thomsen, der frækt forsøger at dreje bolden ind med hælen, desværre uden større succes.
Et enkelt farligt indkast mere bliver det til, som blaugrana keeper Andreu Cases tager sig af med en flot redning, inden det var pause med en midtjysk føring på 0-1.

Anden halvleg startede med et tydeligt tændt Barcelona-hold, og midtjyderne blev da også presset helt i bund fra starten af halvlegen.
Allerede efter seks minutters spil sender manden med selvmålet, Eric Montes, et indlæg ind i feltet som passere to lave angrebsspillere, og da Munksgaard forsøger at sparke bolden væk ender den for fødderne af Chedri som fra kanten af feltet hamrer bolden i nettaget.
Udligningen afholder dog ikke de unge ulve fra at forsøge og komme foran endnu en gang, og chancen byder sig efter et kvarters tid, da Jákup Thomsen er hurtigst over en løs bold, men bliver sparket ned af Adría Vilanova, som efterfølgende sparker bolden langt væk i ren og skær frustration, og modtager kampens sjette advarsel.
Mads Thychosen er manden bag bolden, da frisparket bliver taget. Med en følt aflevering ender bolden for fødderne af en fremadstormende Mikkel Duelund, der bringer sig i en gunstig position med en flot førsteberøring, men misser den næste berøring og mister bolden til målmand Cases.

Midtjyderne er for alvor ved at være pressede, og presset bliver ikke mindre da Andreas Murbeck efter 74 minutters spil modtager kampens første røde kort, da han forsøger at holde Barcelonas Mújica tilbage ved ureglementeret brug af armen.

Efter en godkendt præstation går Mads Thychosen ud efter 78 minutters spil, og i stedet skal Anders Hagelskjær hjælpe til med at forsvare 1-1-stillingen, med håb om en straffesparkskonkurrence. Hagelskjærs opgave bliver dog lidt lettere da Eric Montes får sit andet gule kort efter en mindre kortslutning overfor Mikael Anderson. Med 10 mod 10, 1-1 og kun tre minutter tilbage af den ordinære spilletid, tyder alt på endnu en straffesparkskonkurrence.

Da den ordinære spilletid nærmer sig sin afslutning viser fjerde dommerens tavle at der er lagt fem ekstra minutter til.

Lige efter mister nyindskiftede Hagelskjær balancen og Barcelonas Carles Pérez er først på bolden, og sender den i fødderne på en fremadstormende Seungwoo Lee som hurtigt ser, at målmand Raahauge ikke er helt på plads. Det udnytter sydkoreaneren og smækker bolden lige under danske Raahauges højreben.
Ikke mere end to minutter senere bliver Anders Hagelskjær endnu engang ufrivilligt hovedperson, da han for anden gang mister fodfæstet, og selvom han når op igen, holder Aleñá for godt fast i bolden, og efterligner Seungwoo Lee med en kælet bold under Raahauges højreben.

Efter 95 minutters intenst drama ender kampen, noget misvisende, 3-1 til Barcelona.

In this article