FCM-træner efter Youth League-sejr: Håber folk vil komme igen

Kenneth Andersen var meget stolt over sit holds præstation i kampen mod Atlético Madrid i UEFA Youth League, hvor danskerne vandt kampen efter straffesparkskonkurrence.

Det var en målrig kamp, som onsdag aften blev afviklet i Herning på MCH Arena mellem FC Midtjylland og Atlético Madrids U/19-hold i UEFA Youth League. Og det var en meget underholdene kamp, som de over 2200 fremmødte fans fik lov at overvære den kolde februar-aften.

Midtjydernes cheftræner, Kenneth Andersen, var i hvert fald meget begejstret for de mange fans på lægterne, som han håber var godt underholdt.

– Det var helt fantastisk at spille for. Altså sidste gang var der 1048, denne gang var der 2250, det er jo dobbelt så mange. Og så synes jeg det er fedt, når de bliver underholdtmed sådan en kamp, som de bliver underholdt med her, med rigtig god fodbold, fortæller Andersen til D’ BOLD.

FC Midtjyllands U/19-hold var præget af skader, og derfor var ikke engang halvdelen af kampens startopstilling blandt dem, som var på banen i sidste opgør i turneringen. Fem spillere sad over med skader, og derfor var midtjydernes hold ekstra ungt til ondagens kamp, da de havde måtte hive lidt flere fra den yngre del af truppen og U/17-holdet med i kamptruppen. Dog synes cheftræneren, at holdet klarede det rigtig godt ud fra den plan, som de før kampen havde lagt.

– Jeg synes vi spiller en rigtig, rigtig fin kamp i forhold til den plan, som vi havde lagt. Og jeg er sindssygt stolt, og kæmpe respekt til drengene over at de går ud og udfører det på den måde de gør. Fordi, hånden på hjertet, så havde jeg troet, at vi var kommer mere under pres, end vi gjorde. Fordi for det første er det et rigtig godt hold. For det andet har vi kun haft fem spillere med fra startopstillingen fra kampen i Polen.

– Så jeg synes også vi var lidt hårdt ramt, og måtte stille med et meget ungt hold i forhold til Atlético. Jeg synes drengene udfører planen til punkt og prikke, siger Kenneth Andersen.

Cheftræneren var generelt med ulvenes præstation mod et, på papiret, stærkere og ældre spansk mandskab. Dog er han ærgerlig over, at spanierne får udlignet til sidst.

– For det første synes jeg det er fantastisk, at vi selv får lavet fire mål. Jeg kunne så godt have tænkt mig, at vi kunne have undgået, at de havde scoret fire mål. Men det jeg synes der er rigtig, rigtig godt er, da vi er allermest presset i første halvleg, så får vi alligevel scoret og kommer på 1-0. Så er der en periode, hvor vi så kommer bagud 2-1, men så rejser vi os igen, og kommer tilbage og får 2-2 inden pausen. Så kommer vi bagud igen i en situation, hvor jeg synes, vi godt kunne have gjort det bedre, men så kommer vi på 3-3, og kommer foran 4-3. Og så kan jeg godt se til sidst, at der hænger vi noget i bremserne, men jeg synes ikke vi hænger mere end de gør. Men det er klart, så kan der altid opstå fejl, forklarer en fortrøstningsfuld Andersen til D’ BOLD.

U/19-træneren havde dog intet i mod, at FCM scorede så mange mål, da det måtte have givet de fremmødte fans en oplevelse ud over det sædvanlige. Andersen håber da også, at folk vil komme igen, hvis midtjyderne får muligheden for at spille på hjemmebane i det næste opgør.

– Som tilskuer tror jeg, det er sjovere at se kampen ende 4-4, også med de mål, der bliver scoret, det er jo nogle fantastiske mål, end at kampen ender 0-0. Så jeg håber, folk har synes, det var fantastisk at være her, og gerne vil komme igen, hvis vi trækker hjemmebane.

Nogle trænere havde måske mærket maven vende sig et par gange, hvis deres hold skulle ud og afgøre en kamp i straffesparkskonkurrence. Men ikke Kenneth Andersen. Han havde meget tiltro til sit hold, der var godt forberedt på sådan en situation.

– Da kampen går ud i overtiden, ville jeg selvfølgelig gerne, at vi kunne have gået ud og afgjort den med 4-3. For jeg synes vi har afvist dem rigtig godt på standarder hele kampen. Så selvfølgelig håbede jeg, vi kunne have afvist dem og fået 4-3.

– Men jeg er ikke nervøs, da vi så skal i straffesparkskonkurrence. Fordi jeg synes vi har dygtige sparkere, og så har vi altså ikke kun én, men to målmænd, der er dygtige lige præcis til den her disciplin, og Oliver (Oliver Ottesen, red.) gjorde det i Mexico (I Copa Chivas, red.), nu gjorde Andreas (Andreas Raahauge, red.) det her i Youth League. Kæmpe respekt for det, afslutter Andersen til dbold.dk.

FC Midtjylland finder mandag den 15. februar ud af, hvem de skal møde i den næste runde.

In this article