FCM-træner til D’ BOLD: Glad for Barca-lodtrækning i Youth League

FC Midtjyllands U/19-træner, Kenneth Andersen, er glad for, at holdet skal møde FC Barcelona, i UEFA Youth League-kvartfinalen.

Efter at have besejret Atlético Madrid i UEFA Youth League, på forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, går turen nu til Barcelona, for de forsvarende U/19-ligamestre fra FC Midtjylland. Det er til stor glæde for U/19-holdets træner, Kenneth Andersen.

– Det var rigtig fint, at det var dem, der blev trukket op i lodtrækningen, for vi havde et håb om, at vi kunne møde Barcelona – et af de rigtig store hold i Europa – og et hold, som har vundet turneringen, forklarer Kenneth Andersen til D’ BOLD, men fortæller til gengæld, at lodtrækningen ikke gik helt som ønsket:

– Det eneste, der var galt med den lodtrækning, det var, at det blev på udebane i stedet for på hjemmebane, men vi har nu bevist, at vi både har kunnet begå os på udebane og på hjemmebane, forsikrer træneren.

Det faktum, at kampen spilles på Mini Estadi, som er FC Barcelonas træningsbane, medfører, at FC Midtjylland møder op med reduceret opbakning på lægterne, hvilket også er en af grundene til, at Andersen helst havde set lodtrækningen med et lidt anderledes udfald.

– Det, jeg synes er ærgerligt, er at vi til Atlético Madrid-kampen fik opbakning fra tilskuerne, og det havde været fedt at kunne få den én gang til, fortæller Kenneth Andersen, og tilføjer, at det at have Barcelonas U/19-hold på jysk grund, også grundet den dertilhørende oplevelse, ville have været at foretrække.

Selvom Barcelonas U/19-hold er inde i en god stime, og har ikke tabt en eneste af deres seks kampe i UEFA Youth League-gruppespillet. Det er imidlertid ikke noget, Kenneth Andersen ligefrem frygter.

– Vi har stor respekt, for dem vi skal ned og møde, men der er ikke noget, der gør os bange, forklarer Andersen til dbold.dk, og fortsætter:

– Det er jo et opgør, hvor vi skal arbejde virkelig, virkelig hårdt, for at komme videre, men ovenpå den sidste kamp mod Atletico de Madrid, så har vi en tro på, og en selvtillid, der også medfører, at vi godt tror på, at vi kan gå videre og overraske i turneringen, fortæller Andersen.

Den gode stime, som Barcelona er inde i, hvad angår gruppespillet, har stortalentet Carles Aleña, og resten af ungdomsakademiprodukterne en del af fortjenesten for, men det er ikke noget, der skræmmer det midtjyske hold, der selv ser sig selv, som et hold, der er dygtigt til at udvikle talenter.

– Vi synes jo selv, at vi er dygtige til at udvikle talenter. Vi har bare ikke den historik, som Barcelona har, så det er klart, at vi skal op imod spillere, som vi ser op til, i forhold til at kunne udvikle talenter. Så vi glæder os helt vildt til at tage den udfordring op, fortæller Andersen.

Netop fordi modstanderen hedder Barcelona, er den midtjyske træner ikke i tvivl om, hvem der er favoritterne, men det har ikke svækket de danske spilleres mentalitet – tværtimod.

– Jeg tror, at hvis du spørger rundt, så er der rigtig rigtig mange der forventer, at det er Barcelona der går videre, og at det er os, der er lidt ‘underdogs’ (undertippede, red.). Men den chance vi har, er en, vi går ned på banen og spiller fuldt ud, for at forsøge at komme videre i turneringen, forklarere Kenneth Andersen, og tilføjer, at fokusset ligger i nu’et, og ikke om, hvad der kan ske, hvis danskerne går videre:

– Det spekulerer jeg ikke så meget på. Lige nu spekulerer jeg på at få set, hvordan Barcelona gør, have styr på hvordan vi selv vil gribe kampen an, og så, når kampen er spillet, ser vi hvordan det står til, for os, i turneringen, afslutter træneren.

Kampen spilles den 23. februar, og spiltidspunktet er rykket til klokken 14:00, grundet de spanske TV-rettigheder. Kampen vises således kun på spansk tv.

In this article