Fokus på: Oskar Buur – 1. division som 16-årig

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. I denne uge er AGFs stortalent, Oskar Buur, endt i D’ BOLDs søgelys.

Storebror satte gang i lysten til fodbold

Man hører ofte om unge drenge, der har et familie medlem, som var inspirationen til, at man begyndte til en form for sport, da man var yngre. Netop dét var også tilfældet med Oskar Buur. Det var nemlig Buurs storebror, der satte gang i den kun fireårige Buurs lyst til fodbold tilbage i 2002.

– Jeg startede i en alder af fire år, vil jeg tro. Jeg begyndte til fodbold, fordi min storebror begyndte at gå til det, og jeg spillede med ham derhjemme, fortæller Buur til D’ BOLD.

Og Oskar Buur er allerede i en alder af 17 år kendt blandt mange danske fodboldfans. Især blandt fans i AGF. For det er i den århusianske klub, at den unge forsvarsspiller har været lige siden sin U/14-tid. Og skiftet til AGF var noget helt særligt for Buur, der dengang kun havde spillet i FC Skanderborg, som er en samarbejdsklub til AGF.

– Det var noget helt andet, end hvad jeg var vant til. Der var meget mere konkurrence om pladserne. Men det var fedt at komme til en stor klub, siger Buur.

Og så gik det stærkt

Pludselig tog det hele fart. Og det var ikke bare 100 km/t forsvarsspilleren lige pludselig havde på speedometeret, men nærmere 1000 km/t. For i en alder af 16, hvor de fleste unge drenge stadig spiller U/17-fodbold, blev Buur rykket op på U/19-holdet. Og efter kun tre kampe på AGFs U/19-hold, blev Buur smidt op på klubbens førstehold, som på daværende tidspunkt spillede 1. division.

– Man kunne godt mærke det til træning og selvfølgelig også til kamp. Men jeg nåede kun at spille to-tre kampe for dem i ligaen, inden jeg blev rykket helt op og skulle spille 1. division, fortæller Buur.

Oprykningen til førsteholdet, som nu spiller i Alka Superligaen, skete omkring Buurs 17-års fødselsdag. Og overgangen til at skulle spille med de helt store drenge, var helt vildt for unge Buur.

– Det var helt vildt fedt at komme op og træne, og blive matchet på en helt anden måde, hvor niveauet skulle holdes højt på alle parametre.

Og i løbet af sin tid på førsteholdet, har Buur imponeret med hele 11 kampe på CV’et for AGFs førstehold. Otte kampe i 1. division, Bet 25 Ligaen, én kamp på banen i Alka Superligaen samt to kampe i den danske DBU landspokalturnering. Og i én af kampene i pokalturneringen, lagde han endda op til et mål.

Med de mange førsteholdskampe er Buur selv ganske tilfreds, men han jagter mere spilletid.

– Jeg synes det er en fin mængde af førsteholdskampe i 1. division, men man vil selvfølgelig gerne spille mere, siger Buur, der har den brasilianske højre back, Dani Alves, fra FC Barcelona, som sin yndlingsspiller

Tre af den 11 kampe, hvor Buur har været på banen, har været i denne sæson. Senest den 27. oktober 2015, som var i en pokalturneringskamp mod Rishøj BK, som AGF vandt 3-0. Og selvom det er noget tid siden, at Buur har fået spilletid på holdet, er han fortrøstningsfuld, og lader tiden bestemme hvornår han får den næste chance til at bevise sit værd for klubben, hvori han har været så lang tid.

– Det ved man aldrig, det må tiden vise. Jeg håber selvfølgelig at det bliver til flere kampe.

Tænker ikke på andre klubber

Men en kometkarriere på niveau med unge Buurs, vil mange allerede nu tænke i andre retninger, hvor man kunne udvikle sig endnu mere. Forsvarsspilleren er dog endnu ikke fyldt 18 år, og han har heller ingen intentioner om at forlade AGF lige foreløbigt, hvor kontrakten med klubben varer helt til sommeren 2017.

– Jeg har kontrakt med AGF indtil sommeren 2017, hvilket er det jeg arbejder ud fra. Jeg føler mig godt tilpas på og uden for banen, så min første prioritet er helt klart AGF, hvilket også er det eneste jeg tager stilling til på nuværende tidspunkt, siger Buur, der også holder med den spanske storklub, FC Barcelona, til dbold.dk.

Og eftersom han har været i AGF, lige siden han spillede U/14-fodbold, har klubben da også fortjent en særlig plads hos den unge forsvarsspiller.

– Jeg har spillet her siden U/14, og har fået debut på førsteholdet. Så jeg har mange gode oplevelser og minder fra alt min tid i ungdomsregi. Så AGF vil altid have en speciel plads hos mig, fortæller højrebacken.

Med et talent som Oskar Buurs, er det svært at undgå at blive opdaget af trænerne blandt de danske u-landshold. Og her har han da også fået i alt 18 kampe på henholdsvis U/16- og U/17-landsholdet. Her er det blevet til ni sejre, fem uafgjorte og fire nederlag. Og at trække i den rød-hvide dragt er noget helt specielt.

– Det er en fed ting, at kunne repræsentere sit land inde for det man allerhelst vil. Og med de bedste fra ens årgang. Det er noget specielt, afslutter Buur.

Oskar Buur har også fået spilletid i AGFs preseason forud for den kommende forårssæson til Superligaen, hvor han blandt andet kom på måltavlen i 1-1 kampen mod FC Midtjylland, hvis målscore også var en af deres ungdomsspillere, nemlig Rasmus Nissen Kristensen.

In this article