Knald eller fald: FCM sejrer i målfest mod Atlético efter straffesparkskonkurrence

Der blev scoret masser af mål da Atlético de Madrids U/19-hold en kold onsdag aften i februar var troppet op i Herning for at spille UEFA Youth League mod FC Midtjyllands U/19-hold.

Onsdag aften tog FC Midtjylland U/19-hold på hjemmebane mod Atlético de Madrids U/19-hold i UEFA Youth League. En god sjat mennesker, der fyldte størstedelen af Faxe Kondi-tribunen på MCH Arena, var mødt op for at støtte de unge ulve,

Kampen startede meget jævnbyrdigt ud. Begge hold skulle lige varmes ordentlig op og se hinanden til. Atlético var mest aggressive fra start, men var samtidig en del forsigtige. Så spaniernes chancer blev ikke vildt farlige for FC Midtjyllands defensiv.

FCM opnår kampens første store chance, som dog bliver dømt offside. Kort efter er Atlético tæt på efter et hjørnespark, men ulvenes målmand, Andreas Raahauge, har øjnene på bolden, reagerer hurtigt og redder bolden.

De unge drenge opnår en del frispark, men får ikke udnyttet chancerne. Efter 32 minutter får Mads Døhr Thychosen dog hul på måltørken i opgøret og bringer ulvene foran med 1-0. Herefter vælter målene ind i begge ender af banen.

For kun fire minutter senere udligner Atlético Madrid til 1-1. Og der går kun yderligere fem minutter, før Atlético igen er på måltogt, hvor deres Theo scorer på et flot langskud. Der går dog kun ét enkelt minut før ulvenes Mikael Anderson er på pletten i den anden ende, hvor han udligner til 2-2.

Herefter er FCM farligst, men der er ingen yderligere scoringer i de sidste tre minutter af første halvleg.

Atlético er hurtigst ude efter pausen, og det var de også med målscoringen. Efter 50 minutters spil får de bragt sig foran endnu engang, da Andrés Mohedano sætter bolden fint ind bag Raahauge i Midtjylland-målet. FCM svarer dog hurtigt tilbage, og Jákup Thomsen udligner til 3-3 kun fem minutter senere.

Efter udligningen er FCM tæt på yderligere to gange, inden Nicolai Madsen bringer ulvene foran igen med scoringen til 4-3. I samme minut bliver Nikolaj Kirk erstattet på banen af Mads Vang.

Efterfølgende er spiller mere jævnbyrdigt igen. Ikke mange chancer, men bolden ryger meget fra side til side.

Så sker det umulige for ulvene. Atléticos Ferni udligner i sidste minut til 4-4. Oguchukwu Onyeka Frank erstatter i samme minut Jákup Thomsen for FCM.

I tillægstiden til den ordinære spilletid bruger FCM deres sidste udskifting, inden kampen skal afgøres med en straffesparkskonkurrence.

Atlético sparker først og scorer til 1-0 i straffesparkskonkurrencen. Malte Jürgensen er midtjydernes første skytte fra straffepletten, og han udnytte sin chance og scorer til 1-1. Andreas Raahauger redder Atléticos andet skud, da han springer til den helt rigtige side og bokser bolden væk fra mål. Mads Thychosen er næste ulv på pletten, og han scorer sikkert til 2-1 til ulvene. Atlético scorer på deres næste skud og får stillingen tilbage på 2-2, og Mads Olsen gør det ikke lettere for ulvene, da hans skud bliver reddet at Atléticos målmand, dog får han lov til at tage et omspark.

Denne gang udnytter han dog muligheden og giver ulvene en føring på 3-2. Atlético udnytter dog endnu engang deres chance, og får sendt bolden i mål til 3-3. Mikael Anderson sætter dog iskoldt bolden i mål til 4-3, til stor jubel for de fremmødte fans. Andersons egen jubel over scoringen hujer dog ikke de spanske spillere, der går over til FCM-spilleren for at konfrontere deres frustration. Den mest fremprovokerende spanier modtager et gult kort i situationen.

Andreas Raahauge er tæt på at tage det afgørende straffespark, men Atléticos skytte får sendt bolden i mål til 4-4. Og så er det ulvenes Anders Hagelskjær, der kan afgøre det hele. Publikum rejser sig op og går fuldstændig i ekstase, da Hagelskjær sender bolden i nettet, og dermed FCM videre i turneringen.

 

Rasmus Nissen Kristensen bliver kåret til kampens spiller efter sin flotte præstation, hvor han har spillet meget stabilt på den defensive midtbane, og både har bidraget til det defensive, men også selv har været tæt på at score i flere omgange.

Den 15. februar trækkes der lod om midtjydernes næste modstander.

In this article