Raahauge om Youth League-lodtrækning: Alle håbede på Barca

FC Midtjylland førstemålmand på U/19-holdet, Andreas Raahauge, ser frem til næste runde af UEFA Youth League, hvor ulvene skal møde mægtige FC Barcelona.

Det er ikke hverdagskost for et U/19-hold i Danmark at spille mod nogle af de bedste europæiske hold i verden. Ikke desto mindre har netop dét, været på dagsordenen for FC Midtjyllands U/19-hold i denne sæson, da de har deltaget i UEFA Youth League, efter holdets ligasejr i sidste sæson.

FCM har spillet sig helt til ottendedels finalen. Og med fire sejre og én uafgjort kamp, der blev afgjort i straffesparkskonkurrence, har de præsteret på absolut topniveau i turneringen indtil videre mod henholdsvis FC Saburtalo, Legia Warszawa og Atlético Madrid.

Nu er det spanske FC Barcelona, som er blevet trukket op af bowlen som FC Midtjyllands næste modstander i turneringen. Og det var ikke en dårlig fornemmelse, eller et sug i maven af frygt, der røg i gennem ulvenes kroppe på det tidspunkt.

– Jeg så lodtrækningen oppe på akademiet med nogle af trænerne, og man må sige, at alle håbede på at det blev FC Barcelona. Det var helt vildt fedt at se, at det kun var os og Barcelona tilbage, som kunne blive trukket til den sidste kamp, siger Andreas Raahauge, målmand for U/19-holdet, til D’ BOLD.

FC Barcelona er ikke kun kendt for deres førstehold, der for tiden vælter sig i succes. Men bestemt også deres ungdomsakademi, hvor de gennem tiden har udviklet nogle af verdens store fodboldstjerner på internationalt niveau. Det er dog ikke noget, som får Raahauge til at ryste i bukserne.

– Jeg synes ikke vi skal være bange for dem, fordi det er en kæmpe klub, og fordi de har nogle gode spillere. Vi viste i sidste kamp, at vi kan spille op mod og slå Atlético Madrid, som også er en kæmpe klub med mange gode ungdomsspillere, forklarer Raahauge.

FCM havde heldet med sig, da de trak hjemmebanefordelen mod Atlético Madrid i 16. dels finalen. Men så heldige var de ikke, da det blev offentliggjort, at de skulle møde Barca. I kampen mod Atlético, var over 2200 mennesker mødt op for at støtte holdet, og U/19-målmanden synes det er ærgerligt, at kampen ikke bliver spillet i Herning.

– Jeg synes det er ærgerligt, at vi ikke fik hjemmebanefordel, fordi jeg tror, at der ville komme mange på MCH og se en ungdoms kamp på det allerhøjeste niveau. Men det er selvfølgelig heller ikke dårligt at skulle spille på Mini Estadi, fortæller målmanden, der i flere omgange har været udtaget til Superligatruppen.

Samtidig tror Raahauge på, at ulvene kan spille sig videre i turneringen mod det mægtige Barcelona.

– Vi tror selvfølgelig på, at vi går videre, og det (at tro på sejren, red.) skal vi også gøre, fordi hvis vi spiller på vores højeste niveau, skal Barcelona være på stepperne, og samtidig tror jeg ikke Barcelona vil undervurdere os, afslutter Raahauge til dbold.dk.

In this article