Skovgaard efter førsteholdskamp: Det er mere fysisk

Andreas Skovgaard føler, i kølvandet på sine 90 minutter på banen for FCN mod Sloboda Tuzla, at niveauforskellen kun er til gavn.

Andreas Skovgaard fik samtlige 90 minutter på banen, da FC Nordsjælland mødte bosniske FC Sloboda Tuzla, der er at finde i toppen af den bosniske række, Primjier Liga, i et uafgjort opgør, der endte 2-2. Spørger man Skovgaard, der til daglig tørner ud for Nordsjællands U/19-hold, føler han ikke, at holdet viste sig fra sin bedste side.

– Jeg synes vi spiller en god første halvleg. Vi har rigtig mange chancer, hvor vi i anden halvleg går meget ned. Vi spiller slet ikke bolden, og flytter den ikke. Så dummer vi os til sidst, hvor de scorer to dumme mål, synes jeg, forklarer midterforsvareren, Andreas Skovgaard, til klubbens hjemmeside, fcn.dk.

Som bekendt, spiller Skovgaard som regel på U/19-holdet, men har optrådt på førsteholdet adskillige gange. På trods af, at han ikke ser mange forskelligheder, er det alligevel det fysiske aspekt af spillet, der er det aspekt, hvori han mærker mest forskel.

– Jeg kan godt mærke, at der nærkampene er mere fysiske her, men ellers skal jeg gå ind og gøre meget af det jeg gør på U/19-holdet – jeg skal gå ind og tage ansvar, fortæller midterforsvareren, og tilføjer, at hans spil er det der, på det seneste, har haft hans og trænerstabens opmærksomhed:

– Det (spillestilen, red.) har jeg snakket meget med mine U/19-trænere om. Jeg gør meget det samme. Man skal ikke bare være der; man skal gøre en forskel, og det synes jeg, at jeg prøvede på i dag, forklarer Skovgaard, og fortæller, at spilletid på førsteholdet, på trods af niveauforskellen, kun gavner ham:

– Det (spilletid på førsteholdet, red.) betyder selvfølgelig rigtig meget, fordi det, at jeg også præsterer på et plan hvor Superligaen spiller, gør en forskel. I stedet for, at man i og for sig kun præsterer på U/19-holdet, så er det vigtigt at vise, at man også kan være med på et højere niveau.

Spillerens præstationer har medført gode ord med på vejen af klubbens cheftræner, Kasper Hjulmand.

– Jeg synes han gør det rigtig fint. Det er jo en dygtig spiller. Han er meget rolig. Han er påpasselig med sine ting, har en rigtig fin fod og så går han til den i duellerne, og du hører ham faktisk også kommandere, forklarer FCNs cheftræner, Kasper Hjulmand, og fortsætter med at rose den unge midtstopper:

– Jeg synes han igen spiller en rigtig fin kamp. Han har gjort det før, og han har været med før, og jeg synes han leverer et rigtig godt indtryk, fortæller Hjulmand.

FC Nordsjællands U/19-hold indtager i øjeblikket en førsteplads i U/19 Ligaen, hvor næste modstander er AGF. Kampen spilles på Farum Park, lørdag den 27. februar, klokken 14:00.

In this article