Tidligere Neuer-træner vender tilbage: Det var fantastisk

Christof Osigus har tidligere været målmandstræner for en af verdens bedste målmænd, Manuel Neuer, og nu kommer han tilbage til Danmark, hvor han skal deltage i endnu en kamp for KD&C.

Keepers Development & Coaching, KD&C, gjorde sidste år et kæmpe scoop, da de hentede tyske Christof Osigus til en af deres camps i Allerød. Osigus er målmandstræner i Schalke 04, og har trænet blandt andre Manuel Neuer, dengang den verdenskendte Bayern München-målmand spillede ungdomsfodbold i Schalke.

Osigus var så imponeret over den camp, som han var en del af sidste år, og de målmænd han trænede, at han igen i år er at finde som gæstetræner til en camp for KD&C.

– Campen sidste år var fantastisk. Målmændene havde et meget højt niveau. Holdet, som er ledt af Dan Petersen og Kent Poulsen, fungerer rigtig godt, og det er sjovt at være en del af det fællesskab, siger Osigus til D’ BOLD.

Manuel Neuer er i dag 29 år gammel, hvilket betyder, at Osigus har været ungdomsmålmandstræner i mange år efterhånden. Og det at træne de unge målmænd, der formentlig skal til at arbejde sig hen mod en karriere inden for fodbolden, er noget Osigus sætter meget pris på, specielt fordi han kan give sin egen viden og erfaring videre.

– Primært fordi jeg skal give min viden omkring den moderne fodbold videre til de unge målmænd. Mine intentioner er at forbedre ungerne og give dem forslag til måder de kan træne på, siger Osigus og fortsætter omkring hvad han kommer til at lave på dette års camp:

– I år vil vi (KD&C-holdet, red.) også lave en workshop for trænerne (de lidt yngre trænere på holdet, red.), hvilket jeg også synes er meget vigtigt. Målmandstrænere på sidelinjen kan derfor absorbere dele af træningen både ved og uden selv at deltage.

Osigus har samtidig også helt styr på, hvilke forventninger han har til campen.

– Mine forventninger er faktisk meget simple. Alle målmænd skal have det sjovt og gøre hvad de kan, for at forbedre deres evner. For at komme tættere ind på teamet og målmændene, vil jeg bo på campen (modsat sidste år, hvor han boede på hotel, red.), så jeg også efter træningerne kan være sammen med målmændene. Men hvad jeg især ønsker mig, er bedre vejr end sidste år, i det mindste lidt varmere vejr, afslutter målmandstræneren til dbold.dk.

KD&C-stifter, Dan Petersen, er, ikke underligt, meget glad for at Osigus har valgt at komme tilbage til endnu en camp. Faktisk havde den tyske målmandstræner selv lavet oplægget til, at han kunne komme og være med igen.

– At en så stor kapacitet som Christof kommer, er for os næsten det nærmeste vi kan komme en blåstempling af det arbejde vi laver i KD&C. Sidste års store succes, og det han oplevede, gjorde at han selv tidligere har rettet henvendelse om gentagelsenm og det er vi meget stolte over, fortæller Petersen til D’ BOLD.

Samtidig er han ikke i tvivl om, at Osigus’ tilbagevenden til KD&C vil være en god investering, ikke kun for projektet, men også for de unge målmænd, der får meget ud af at lære noget fra andre fodboldkulturer.

– Med Christofs træning får man både nye ideer, den tyske indfaldsvinkel til deres måde at træne keepere på, og det er ikke kun på banen, men også uden for, de gør meget, og har deres fokus. På toppen af det er det bare fantastisk træning, og noget enhver keeper bør prøve uanset færdigheder, for det er både bredde og elite keepere, han kører igennem med højeste kvalitet, afslutter KD&C-stifteren.

 

Campen afholdes i de fire dage før påskeferien. Meget tyder på, at den bliver afviklet i Allerød endnu engang, men KD&C har endnu ikke fastlagt et sted.

In this article