Ung i 2. Division – Del 1

Den nye sæson nærmer sig med hastige skridt og i den anledning har D´BOLD valgt at følge 21-årige Emil Backer og Middelfart i hans og klubbens forberedelser til den nye halvsæson.

På det vestlige fyn finder vi byen Middelfart, hvis bedste fodboldhold spiller i 2. Division og skal spille om oprykning til 1. Division, bedre kendt som Bet25 Ligaen. På holdet spiller 21-årige Emil Backer, som vi følger i hans og klubbens forberedelser til den nye halvsæson.

Middelfarts chancer er dog blevet ramt hårdt af en hård straf der lyder på i alt 24 point, som bliver frataget. Klubben er derfor blevet slået tilbage i kampen om oprykning.

– I den kommende halvsæson skal vi spille med om oprykning til 1. division, hvor målet har været at selvfølgelig få så mange point som muligt og se hvor langt det kunne række, er vi desværre i sidste uge blevet straffet for en gammel skattesag som går flere år tilbage. Straffen lyder på -12 point i denne sæson og yderligere -12 point i næste sæson, så hvordan vi lige skal tackle den situation og komme videre, har vi endnu ikke snakket så meget om. Men det er klart at det ser ekstremt svært ud når vi starter med -6 point inden halvsæsonen overhovedet er begyndt.

Klubben har fået ny træner, i den tidligere AC Horsens-ansatte, Claus Troelsen, som har taget over her i venter efter Carsten Hemmingsen. Hemmingsen har ført dem til oprykningsfasen i 2. Division og Troelsen får altså æren i at føre klubben videre i deres spændende projekt. En ny træner, er en ny start. Det vil Emil Backer også gerne udnytte i den kommende tid.

– Selv har jeg det mål for den næste halvsæson at kæmpe mig tilbage i startopstillingen, som jeg ikke har befundet mig i siden en korsbåndskade for knap to år siden satte mig ud af spillet i en lang periode.

Det er tydeligt at se at den nye træner har haft lagt en plan for opstarten og er kommet ind med en ny fodboldfilosofi.

– Vi har haft en rød tråd i vores opstart. Først og fremmest har opstarten handlet om at få spillerne tilbage i form. Rent fysisk har der ikke været så meget løb uden bold, men der har mere været fokus på at presse spilleren fysisk med fysisk krævende spil med bold med en masse løb involveret. Dog kan man ikke undgå en vis mængde konditionstræning via løb uden bold. Derudover har fokus ligget på at lære de nye ansigter at kende i klubben, både med nye spillere og nye trænere. Der er blevet lagt meget vægt på også at blive sat ind i den nye træners fokuspunkter og ønskede spillestil. Mht. træningskampe har vi indtil videre har niveauet på vores modstandere varieret meget, fra den første kamp imod et danmarkserie hold som vi vandt sikkert over, og til i dag imod Vejle Boldklub, som vi tabte 5-0 til. Vores nye træner, Claus Troelsen, har endnu ikke ændret så meget i forhold til vores forrige træner, dog har han gjort os opmærksom på sin fodboldfilosofi med et ønske om at skabe et stærkt hold, med hovedprioriteten om et stærkt defensivt fundament, og derefter fremadrettet spillestil. Imodsætning til vores gamle træner som udelukkende havde det mål at få os reddet i 2. division, har Claus en mål om også at skabe et hold med gode værdier som ydmyghed og hårdt arbejde, med henblik på at for hver enkel spillers fulde potentiale udviklet.

 

In this article