15-årige Olesen inden træning i OB: Er temmelig nervøs

Når man som 15-årig skal ud og træne med nogle, som er to og tre år ældre end en selv, er det ikke helt underligt at være nervøs. Og det er da også en af de følelser, der lige nu løber igennem Lukas Olesen.

Lukas Olesen er blevet kaldt til prøvetræning med de ældste i OB i en alder af kun 15 år. Normalt er han målmand i Rønne fB på Bornholm, hvor han er fast med omkring seniorholdet. Så helt uvant bliver det ikke for Olesen, når han altså kommer til at træne med U/19- og Superligatruppen.

Ikke helt overraskende, syntes Olesene beskeden om, at OB ville træne med ham, var helt vild. Samtidig kunne han dog også mærke nervøsiteten.

– Det var helt vildt. Jeg glæder mig selvfølgelig virkelig meget, og er også temmelig nervøs, siger Olesen til D’ BOLD.

Når man er 15 år, skal man for det meste op på et U/17-hold, hvor man har to år, inden man bliver sendt videre op på klubbens U/19-hold. Olesen er dog ikke helt klar over, om hans niveau passer til at skulle spille med de ældste, da han ikke føler, han har nogle at sammenligne sig med på Bornholm.

– Det ved jeg ikke rigtig. Da jeg spiller på Bornholm har jeg ikke rigtig nogen at sammenligne med, fortæller målmanden.

Lukas Olesen har gennem det seneste år været med til en del træninger hos Keeper Development & Coaching, KD&C. Og ved at være en del af de camps, som KD&C har afholdt gennem den tid projektet har været i gang, har helt sikkert hjulpet Olesen godt på vej til det niveau han har i dag.

– Det har det helt sikkert. KD&C er en helt fantastisk målmandsorganisation, som har givet mig en hel masse god træningen, både fysisk og psykisk. Og ikke nok med det, også en hel masse nye gode venskaber, forklarer Olesen, der også anbefaler projektet til andre målmænd.

Man kan dog ikke komme uden om det faktum, at Odense er ret langt væk fra Rønne. Men det bekymrer Olesen sig dog ikke om, da han er vant til at være væk hjemmefra.

– Det har jeg det fint nok med. Jeg er vant til at skulle rejse for at spille fodbold. Både til KD&C-målmandstræning og til kampe ovre på Sjælland.

Hvis OB vælger at ville have Olesen som fat inventar i deres klub, er han da også mere end klar til at flytte dertil, for at kunne forfølge sin drøm om at blive professionel målmand.

In this article