Ubesejrede FCK U/17 slog decimerede Lyngby

FC Københavns U/17-hold er i en klasse for sig i dette års U/17-liga, og i lørdags blev det så til en ny sejr, da afbudsramte Lyngby gæstede hovedstaden.

Det har ikke været nogen nem start på 2016 for Lyngbys U/17-hold. Mod forårspremieren løb man panden mod muren, da man noget overraskende tabte hele 0-6 til OB. Den blamage skulle lørdags viskes væk.

Men det blev den ikke, og det forstår man da også godt. FC København er en vanskelig modstander, og de unge løver har virkelig tur i den for tiden. Hurtigt faldt også den forventede scoring, da Jonas Wind steg til vejrs på et flot slået hjørnespark fra venstre og pandede kuglen i kassen, mens Oskar Snorre i Lyngby-buret måske kunne have ageret anderledes i situationen. Målet var desuden Winds 18 i sæsonen, men den knivskarpe angriber var langt fra færdig her.

Ikke lang tid senere var han nemlig på spil igen. Topscoreren fik prikket bolden forbi en Lyngby-forsvarer, der satsede og fældede ham – straffe! Straffesparket tog Jonas Wind sig naturligvis selv af, og med et velplaceret spark i højre side af målet gjorde han det til 2-0, som også var pausestillingen.

Også i anden halvleg var FC København i teten. Den store boldbesiddelse betød ekstra københavnsk overskud, og ofte havde topholdet fem eller flere spillere i feltet, mens Lyngby forgæves prøvede at erobre bolden. Det lykkedes dog, skal siges, gæsterne at skabe sporadiske chancer, hvor især én målchance skulle have været omsat til scoring. Friløberen blev dog misbrugt, og i stedet kunne Jonas Wind fuldgøre sit hattrick, da han med en bred inderside gjorde det til slutresultatet 3-0. Med målet er U/17 Ligaens topscorer nu oppe på vanvittige 20 mål – 10 mål bedre end nummer to på topscorerlisten.

På dette tidspunkt havde FCK haft massevis af chancer og 3-0 var ikke ét mål for lidt. Med sejren cementerer FC København sin status som rækkens absolutte tophold. Hovedstadens talenter har vundet 13 af 15 kampe og ikke indkasseret mål imod sig i de seneste fire opgør – imponerende! Lyngby har derimod voldsomt brug for atter at få Emilio Simonsen og Oliver Bjerregaard til rådighed, hvis man vil kæmpe med om de bronzemedajler, som man har inden for rækkevide.

In this article