Ustoppelige FCK U/17 i ny storsejr

FC København er suveræne i U/17 Ligaen, og fredag aften slog man i sikker stil Silkeborg med 4-0. Det lugter af guld i hovedstaden.

Frederiksberg Idrætsparks kunstgræsbane lagde fredag aften klokken 19.00 (kunst)græs til opgøret mellem FC København og Silkeborg. Værterne fra FCK var naturligvis storfavoritter, og syv sejre på stribe taler sit tydelige sprog om et hold i medvind.

I medvind kan Silkeborg ikke siges at være. Efter en god afslutning på efterårssæsonen kom man i forårspremieren skidt i gang, da man tabte 2-0 til Brøndby, og derfor var fredag dagen, hvor man skulle ordentligt i gang!

Det kom man bare aldrig, og allerede fra start stod det klart, at FC København var jyderne overlegne. Med hele otte førsteårsspillere havde Silkeborg-træner Jesper Mikkelsen satset på, at de små, teknisk velraffinerede talenter kunne spille sig ud af FCK-presset, men det lykkedes ikke.

FCK var som altid dominerende på bolden og skabte massevis af chancer. Det bar midt i første halvleg frugt, da angriber Oliver Andersen kvikt opsnappede bolden fra en passiv Silkeborg-spiller, inden han lagde den ind ved nærmeste stolpe. Målet var Oliver Andersens tredje i sæsonen, og selvom angriberen står i skyggen af U/17 Ligaens topscorer Jonas Wind, fik han altså fredag vist, at han ved, hvor målet står.

Kort inden pausen blev det også 2-0. I første omgang reddede SIF-keeper Magnus Dalsgaard ellers et forsøg tæt under mål, men da Jonas Wind stod umarkeret i det lille felt, var Silkeborg-målmanden prisgivet, og Wind kunne blot sætte hovedet på og score sit sæsonmål nummer 21. Stillingen var 2-0 ved pausen, og man sad med en følelse af at kampen reelt var afgjort.

Anden halvleg blev ikke meget bedre for de jyske gæster. Topholdets Sidney Appu var banens bedste, og i anden halvleg viste han hvorfor. Efter en fin solotur i højre side var Appu iskold i afslutningsøjeblikket og lagde den fladt mellem benene på den fremadstormende målmand.

Det lykkedes såmænd også FC København at gøre det til 4-0. En ung løve blev nedlagt i det kriminelle felt, og fra 11-meterpletten var Jonas Wind sikkerheden selv, og ganske roligt trillede han bolden forbi Magnus Dalsgaard i målet. 4-0 var endda billigt sluppet for Silkeborg, som i næste runde tager imod HB Køge, hvilket må siges at være lidt mere overkommelig modstand. For FCK’s vedkommende virker det ikke længere til, at være et spørgsmål om man vinder guld, men snarere et spørgsmål om, hvornår man vinder guld.

In this article