Esbjerg U/17 fik årets første sejr

I forårssæsonens anden kamp vandt Esbjergs U/17-hold med hele 4-0, da HB Køge gæstede kunstgræsbanen ved Gl. Vardevej.

Efter 0-3-nederlaget i forårspremieren mod FC København var det en flok toptændte vestjyske talenter, som EfB-træner Lars Vind sendte på banen i lørdagens hjemmekamp mod HB Køge. Esbjergs selvforståelse er til at rode rundt i bunden af U/17 Ligaen, hvilket holdet og spillermaterialet da også er for godt til.

HB Køge er modsat værterne kommet fint fra land i det nye år. Senest slog svanerne Brøndby med hele 3-0 og satte dermed en fed streg under, at man mener det seriøst, når det kommer til talentudvikling. Med en sejr i lørdagens kamp mod Esbjerg ville bronzemedaljerne være inden for rækkevide, og hvem havde lige troet det om den sædvanlige bundprop fra beskedne Køge?

Gæsterne fra Sjælland startede kampen bedst, og det lykkedes i flere tilfælde svanerne at spille sig fri af Esbjergs pres. Som første halvleg skred frem, fik hjemmeholdets centrale midtbanespilere David Easter og Simon Bækgaard bedre fat på, og Esbjerg dominerede. Med tre minutter tilbage af første halvleg lykkedes det værterne at komme foran. Simon Bækgaard blev fældet i straffesparksfeltet – straffe – og fra 11-meterpletten var selvsamme Bækgaard sikkerheden selv. Stillingen ved pausen var 1-0.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet. Esbjerg dominerede og HB Køge var et skridt bagefter. Allerede efter fire minutter af kampens sidste halvdel måtte Andreas Piilgaard i svaneburet atter give fortabt, da Deniz Korkmaz umarkeret dukkede op ved bagerste stolpe og med en inderside gjorde det til 2-0.

Godt et kvarter senere blev 2-0 til 3-0, da den yngste af Egelund-brødrene, Patrick, takkede Frederik Christensen for et godt indlæg og helflugtede bolden i mål. Det vestjyske show var dog ikke forbi endnu, og med to minutter tilbage af kampen blev Deniz Korkmaz dobbelt målscorer og sørgede således for en fortjent, men noget overraskende, 4-0-sejr til Esbjerg.

For HB Køge var kampen sæsonen hidtidige lavpunkt. Der er åbenbart langt mellem top- og bundniveau for sjællænderne, mens EfB derimod kan tillade sig at juble over sejren, som er den første siden 31. oktober sidste år.