Frisparksperle i overtiden afgjorde U/17-topkamp

FC Midtjyllands Christian Tue blev helten, da midtjyderne hjemme på Wunderelf Arena tog imod FC Nordsjælland i U/17 Ligaen.

Der var god grund til at glæde sig til kampen mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland. For det første fordi klubberne er den absolutte elite, når det kommer til talentudvikling i Danmark, for det andet forbi, der var tale om en topkamp i U/17 Ligaen og for det tredje, fordi forårssolen tittede frem.

På banen var der dog ikke helt så meget at glæde sig over.

Spillet levede ikke helt op til de store forventninger, men hvad kampen ikke havde i skønhed, havde den i intensitet. Gæsterne var som altid mest på bolden, men FC Midtjylland ville også lege med, så derfor blev første halvleg en smårodet affære, hvor gæsternes Andreas Olsen var tættest på med et stolpeskud.

Anden halvleg var knap nok startet, før hjemmeholdet var i front. Christian Tue smed en sukkerbold indover, hvorefter U/17-landsholdsangriber Sebastian Buch kastede sig ind i bolden og sparkede FC Midtjylland foran 1-0. Føringen holdt dog ikke længe, for blot få minutter senere var FC Nordsjælland farlige i den anden ende. En storspillende Nicklas Strunck Jakobsen erobrede bolden højt oppe på værternes halvdel og tog et par træk, for derefter at serverede bolden for fødderne af Mathias Jørgensen, som ikke skulle gøre andet end at sætte indersiden på – 1-1!

Afgørelsen faldt dybt inde i overtiden. En lang bold skabte ravage i Nordsjællands forsvar, og noget klodset fik gæsterne lavet frispark på kanten af feltet. Det skal man ikke gøre, for fra den distance har FC Midtjylland flere dygtige sparkere. En af dem er Christian Tue, og med et kringlet og velplaceret spark klaskede U/16-landsholdsspilleren bolden i mål til en forløsende 2-1-sejr.

Den dramatiske afslutning ændrer en smule på magthierarkiet i toppen af rækken. FC Nordsjælland er nu hele ni point efter FC København på førstepladsen, og det synes umuligt at indhente københavnerne, hvortil tigrene i langt højere grad burde bekymre sig om FC Midtjylland, som kommer farende bagfra.

Se Christian Tues frisparksperle og de øvrige mål HER: 

In this article