Vildt comeback da Haderslev U/17 slog de forsvarende mestre

U/17 Ligaens prygelknabe fra Haderslev stod lørdag for sæsonens største overraskelse, da man ude besejrede Brøndby med 1-2. Begge Haderslev-scoringer faldt i kampens døende minutter.

Det skønne ved fodbold er at David kan slå Goliath. Det synes de sikkert ikke er så skønt i Brøndby, som gjorde alt rigtigt, men alligevel tabte. Haderslev, som ligger nummer klart sidst, og Haderslev, som inden kampen mod Brøndby ikke havde vundet én eneste af sæsonens første syv udebanekampe. Ja, de slog Brøndby.

Alt talte ellers imod en sønderjysk sejr, men det var Thomas Vildstrups tropper ligeglade med og gik i stedet til kampen, som for dem var årets første, med en god portion optimisme og glæde. Sønderjyderne stod kampen igennem godt organiseret og overholdte de defensive aftaler, som alt sammen er alfa omega, når man møder en modstander af Brøndbys kaliber.

Brøndbys talenter startede kampen bedst og flyttede bolden hurtigt rundt, som træner Albert Capellas havde rådet dem til. Det hurtige pasningsspil, som holdet kan præstere, så man prøver på i første halvleg, hvor gæsterne ofte løb forgæves rundt i trekanter efter de teknisk stærke blågule.

Ikke overraskende blev det også 1-0, da Selmin Borancic kort inde i anden halvleg sparkede bolden ind bag Victor Smedsrum i Haderslev-buret. Målet var desuden angriberens første sæsonmål og nu tænkte man, at Brøndby ville cruise sejren hjem. Det var trods alt de forsvarende mestre, vi snakkede om her..

Men ak, Haderslev bed fra sig og viste, at med vilje, sammenhold og masser af dedikation, kan man nå langt. Som anden halvleg skred frem, åd sønderjyderne sig ind i kampen. Peter Christiansen havde i første halvleg haft flere halve chancer, og det gav Haderslev blod på tanden og tro på, at der var noget at komme efter.

Med fem minutter tilbage af opgøret faldt udligningen. Jeppe Jordossons slog et fremragende indlæg ind i panden på Kristian Bach, som med stor kraft stangede læderet i mål bag en sagesløs Rasmus From i Brøndby-buret.

Haderslev ville dog mere, og i de absolut sidste sekunder af kampen skete det sensationelle så, da Peter Christiansen scorede til 1-2, og dommeren ikke lang tid fløjtede af. Ligadebutanten fra Sønderjylland havde besejret de forsvarende mestre fra Brøndby! .

In this article