Dan Petersen: Vi er gode til at lave målmænd i Danmark, men vi kan godt blive endnu bedre

Keepers Coaching & Development 1

Fra den 20. marts til den 22. marts invaderede i alt 100 unge håbe- og talentfulde målmænd Allerød FKs klubhus, med målet for øje at blive endnu bedre. Til at hjælpe dem på vej, var der besøg af Christof Osigus (Schalke 04), Darren Hart (West Ham United) og Vince Nicoll (Egen målmandsskole).

Solen skinner fra en klar himmel og en frisk brise blæser ind over Allerød FKs store nye træningsanlæg og klubhus. Da D’Bolds udsendte ankommer til Keepers Development & Coachings anden årlige påskecamp er flere målmænd allerede på vej ud på kunstgræsbanen. Inde i klubhuset fandt vi ildsjælen Dan Petersen der på eget initiativ startede Keepers Development & Coaching et par år tilbage. Det har nu udviklet sig til flere årlige camps, og påskecampen er i Dan Petersens øjne allerede blevet en tradition, til trods for, at det kun er anden gang den afholdes:

– Påskecampen kan man allerede nu sige er en tradition. Christof (Osigus red.) er rigtig glad for at være her, og vi er rigtig glade for at have ham, og hvem der nu ellers kommer og træner med. Så det bliver en tradition, fortæller Dan Petersen til D’Bold

For Dan Petersen er der ikke nogen tvivl om, hvad der er vigtigst for, at alle får mest muligt ud af campen:

– Vi tager udgangspunkt i den enkelte, siger Dan Petersen

For at alle kan udvikle sig mest muligt, er der mere i påskecampen end bare at blive en god målmand. Det handler for Dan Petersen i lige så høj grad om at være social og forstå andre mennesker:

– Man bliver ikke kun en dygtig målmand af at være på banen, men også at omgås andre og vide hvor grænserne gør, og hvor kan vi flytte dem. Vi tager udgangspunkt i – ja, det lyder så flot – det hele menneske, forklarer Dan Petersen og opsummere:

– Vores DNA er, at man skal føle sig velkommen

Netop for at sikre sig, at alle føler sig velkomne og har mulighed for at udvikle sig, er programmet for de tre dage er på forhånd planlagt af arrangøren fra Keepers Development & Coaching, Dan Petersen, i samarbejde med den tyske Christof Osigus, der tidligere blandt andet har trænet Manuel Neuer. Men programmet bliver løbende tilpasset, så den enkelte for mest muligt udbytte af campen:

– Vi spørger keeperne om hvad de godt kunne tænke sig at blive bedre i, så det ikke bare bliver et eller andet koncept vi kører ned over hovederne på dem, siger Dan Petersen til D’Bolds udsendte

Initiativet og idéen bag Keepers Development & Coaching skal ikke forstås som en kritik af, den i forvejen høje standard af målmand, men simpelthen en forbedring af forholdene for målmændene. Derfor er det også vigtigt for Dan Petersen at inddrage udenlandske trænere:

– Vi er gode til at lave målmænd i Danmark, men vi kan godt blive endnu bedre. Jeg vil gerne have at der kommer noget inspiration udefra, men det kan også være, der kommer nogle danske trænere på højt niveau udefra, som har lyst til at komme og lave et træningspas. Men ønsket er også at give drengene og pigerne et indblik i “Sådan her gør man i Tyskland, sådan her gør man i England, sådan her gør man i Danmark”, siger forklarer Dan Petersen

Afslutningsvis fortæller Dan Petersen, at det bestemt ikke er sidste gang, at Påskecampen i Allerød skal afholdes:

– Vi kommer også til at gøre det næste år, forhåbentlig her i Allerød

In this article