DBU sætter stort ind for at fastholde ungdomsspillere

DBU giver 10.000,- kroner til 34 forskellige klubber over hele landet for at fastholde de unge spillere i fodbolden.

De 10.000,- kroner må bruges til en tur eller et arrangement for at skabe et bedre sammenhold i truppen. Formålet er, at spillerne ikke bliver for fristet af andre fritidsaktiviteter, og de bliver ved med at spille fodbold.

Initiativet gælder alle aldersgrupper. Det er dog primært de store børn i folkeskolen, som dropper ud, så man skal have dem til at blive ved med at dyrke fodbold.

Hvis man kigger på de forskellige aldersgrupper, er det også tydeligt at se, at der er utrolig mange, som dropper sporten i slutningen af folkeskolen.

Ifølge Danmarks Statistik dyrker 48% af alle drenge fodbold. Det tal vil DBU selvfølgelig gerne have op. Svømning, badminton, håndbold og gymnastik er fodboldens største konkurrenter.

22% af alle drenge mellem 13 og 15 år, dyrker ikke sport overhovedet. Det er selvfølgelig også noget, DBU vil lave om på. Via deres nye initiativ kan de drenge der har været på en fed tur, til f.eks. Amsterdam, komme hjem og fortælle de andre drenge i klassen hvor fed turen var. Dermed får nogen måske lyst til at begynde til fodbold.

Som eksempler på hvad man kan bruge pengene på, nævner DBU blandt andet: En tur til et stævne i fodboldglade Amsterdam, nordjyske Hjørring eller måske på klubbens egne grønne baner.

Siden 1988 har DBU uddelt 8.406.000 kr. til mere end 720 forskellige klubber. Der var i alt 112 klubber, som ansøgte DBU om pengene, 34 af dem fik dem, og 14 ud af de 34 fik det for første gang. Når man har fået pengene, skal der minimum gå fem år, før man kan ansøge igen.

Én af de klubber som har fået penge af DBU, er Hvalsø IF. Du kan se videoen med Hvalsø IF´s tur her i artiklen.

In this article