EfB U/19 holdt fast i medaljehåb og svækkede Silkeborgs ditto

Foto: EfB.dk

Silkeborg U/19 og Esbjerg U/19 udkæmpede i weekenden en vigtig kamp om forblivelse i Ligaens topstrid. 

Hjemmeholdet fra Silkeborg havde ikke fået nogen optimal start på efteråret, da de i forårssæsonens første kamp på udebane havde tabt mod Brøndby. Ligeledes havde det vestjyske tophold Esbjerg også tabt – sågar deres første kamp hele sæsonen – mod FC København. Derfor havde de to medaljeaspiranter en masse at indhente, hvis de ville forblive i topstriden af ligaen.

I kampens første 45 minutter var det dog begrænset med aktioner der lykkedes for vestjyderne, hvorfor der var grund til at være tilfreds med keeper Andreas Pedersen, der holdt et de stærke værter fra at bringe sig foran.

De efterfølgende 45 minutter skiftede vindende dog, og Esbjerg kom gode og motiverede ud. Herefter kreerede de et større antal store chancer, men eftersom kynismen manglede, måtte de fortsat sætte deres lid til Pedersen i EfB-målet.

Der blev plads til pusterum, da William Møller i det 72. minut scorede til 1-0. På oplæg af Mads Gadgaard sørgede han for, at Andreas Pedersens pragtpræstation i målet ikke havde været forgæves.

På Møllers mål og Pedersens redninger, sikrede Esbjerg altså, at de kom tilbage på sejrskurs. De ligger derfor á points med AaB på en delt tredjeplads, mens Silkeborg forbliver på deres sjetteplads – otte points fra medaljepladserne.

 

In this article