Fire kontrahug overrumplede FCN i U/19-topkamp

Til trods for et spilovertag til de gæstende tigre fra FC Nordsjælland, var det FC Midtjylland, der var viste den største skarphed på banens sidste tredjedel.

I lørdagens U/19 Liga-runde tog tabellens nummer to, ulvene fra Herning, imod førerholdet, tigrene fra Farum, og dermed kunne hjemmeholdet med en sejr hale ind på nordsjællænderne. Topopgøret havde altså stor betydning, og kampen bød da også på intensitet, fart og højt teknisk niveau – lige fra første fløjt.

Opgøret var nemlig blot 18 sekunder gammelt, da kampens første scoring var sat ind, og det var hjemmeholdet, der kunne juble over den perfekte start, da Mads Døhr Tychosen med et langt, aggressivt ryk gennem midten af banen alene splittede gæsternes forsvar ad og med en sikker afslutning kunne bringe FC Midtjylland foran.

Den tidlige scoring hæmmede naturligvis gæsternes spil en smule, og FC Midtjyllands høje pres gjorde det til tider svært for tigrene fra Farum. Et højt, aggressivt presspil medfører ofte erobringer og omstillingsmuligheder, og det skulle blive afgørende for kampens udfald. Det lykkedes dog stadig for det meste FCN at spille sig uden om hjemmeholdets pres, og i en jævnbyrdig første halvleg havde FC Nordsjælland faktisk et lille spilovertag, mens det dog var FCM’erne, der havde de største chancer.

Efter pausen forsøgte tigrene sig med et højere pres, og i anden halvlegs indledning havde FCN da også et klart overtag, men pludseligt havde hjemmeholdet gjort det til både 2-0 og 3-0, og inden gæsterne fik udbytte af spilovertaget, havde FCM’erne reelt set lukket kampen. Begge scoringer blev sat ind af FC Midtjyllands Jakúp Thomsen, der først satte et flot indlæg fra Gloire Rutikanga i kassen, og siden selv brød i gennem i venstre side også i et kontraryk og med en flot afslutning fra en spids vinkel gjorde det til 3-0.

FC Nordsjælland kæmpede for at komme tilbage, og de lykkedes flere gange med at presse FCM i bund. Med tyve minutter igen fik FCN sat spillet på midtjydernes halvdel, og efter et flot ryk i venstre, gav et indlæg en fri mulighed til Jakob Johansson, der kunne reducere.

Siden sad gæsterne tungt på spillet og jagtede endnu en reducering, men kampens sidste scoring tilfaldt alligevel FCM’s Jakúp Thomsen, der i overtiden kunne sætte endnu en omstilling i nettet.

Med sejren haler midtjyderne ind på nordsjællænderne, hvis forspring til FCM nu kun er på fire point. FCM har tilmed spillet tre kampe færre og kan nu selv afgøre slaget om U/19 Ligaen.

In this article