Fokus på: Oliver Carrara – BK Skjold, Brøndby, træningslejr i Tyrkiet og udenlandsk stamtræ

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold, eller en ældre spiller, med fokus på deres ungdomsår. Denne gang har vi taget en snak med Brøndbys U/19-spiller, Oliver Carrara.

Sparkede til bolden i stedet for at kaste med den

Der gik ikke lang tid fra at Oliver Carrara kunne gå, til han begyndte at sparke til en bold. Allerede som toårig, lå bolden foran Carraras fødder, hvor den derefter blev sparket væk. For det meste hen til hans far. Faren som selv altid har kunnet lide fodbold.

– Min far har altid godt kunne lide fodbold, han har også selv gået til det. Så da jeg var omkring to år, gik jeg rundt og sparkede til en bold, og siden det har det været hele mit liv, siger Oliver Carrara til D’ BOLD.

Fodbold har derfor i flere år været tilhænger af sporten. Og Carrara har en meget simpel forklaring på, hvorfor det er netop fodbold, han faldt for i sin tid.

– Det gjorde jeg nok, fordi jeg har sparket til en fodbold hele mit liv, i stedet for, for eksempel at kaste med den. Fodbold har altid ligger naturligt til mig.

Da Carrara, der til nu render rundt og scorer mål i Brøndby IF, startede til fodbold som fireårig, var det i klubben BK Skjold i København. Tiden i ens ungdomsklub som helt lille, er ofte noget man ser tilbage på med et stort smil, på grund af det dengang ikke var så seriøst, men mere var sjov og leg. Og det er præcis hvad Carrara gør. Dog blev lysten til noget mere seriøst fodbold grunden til, at angriberen lod sig skifte videre.

– Jeg startede som fireårig i BK Skjold sammen med min bedste ven. Det var en virkelig fed tid, og jeg fik skabt mange venskaber. Skjold var en fed klub, og jeg kunne ikke vente, til jeg skulle til træning hver dag. Jeg spillede der i tre-fire år, før jeg skiftede, fordi jeg ville spille på et højere niveau, fortæller Carrara.

En gang Brøndby, altid Brøndby

Carrara, der i Brøndby spiller angriber og kantspiller, har efterhånden spillet i vestegnsklubben i en del år. Og med den række år i klubben i bagagen, har givet angriberen et særligt indblik i klubben. Klubben som ifølge Carrara er helt unik.

– Det er rigtig fedt at spille i Brøndby IF. I Brøndby er der et rigtig fedt træningsmiljø, hvor der altid bliver stillet krav til træning, og man skal altid give sig 100%. Det næsten umuligt at beskrive Brøndby, det er en helt unik klub, siger Carrara.

Og han synes næppe, at det ikke er fedt at spille i BIF, eftersom han i sidste sæson var med til at vinde pokalturneringen for U/17-holdene i Danmark.

– Det var rigtig fedt at vinde pokaltuneringen, også fordi vi startede med at komme bagud, og jeg scorede. Og så fordi vi scorede i det sidste sekund til 2-1. Det var virkelig fedt at vinde den pokal, fortæller Carrara, der har nummer 18 på ryggen, når han trækker Brøndby-trøjen over hovedet.

Og for at det ikke skal være løgn, så hev holdet, med Carrara på toppen, også U/17 Liga-titlen hjem til Vestegnen. Noget Carrara synes var rigtig vildt. Dog mente han også, det var en velfortjent sejr i begge turneringer.

– Det siger jo lidt sig selv at vinde både pokaltuneringen og U/17 Ligaen. Det var vildt. Vi havde også Danmarks bedste U/17-hold efter min mening.

Men nu er han blevet for gammel til U/17-fodbold, og derfor er han blevet rykket op på klubbens U/19-hold, som spiller i den danske U/19 Liga. Den igangværende sæson har dog ikke været specielt god, hvis man kigger på tabellen med Brøndby-briller. Man kan dog, ligegyldigt hvilke briller man har på, også hvis man slet ingen briller har på, se på ligatabellen, at Brøndby ikke har klaret sig særligt godt, eftersom de har indtaget ligaens niendeplads, hvor de i de seneste par måneder har overvintret.

Med to sejre, to uafgjorte kampe og syv nederlag i 11 kampe, kan man også godt forstå, at Oliver Carrara ikke ligefrem er tilfreds med det, som BIF har leveret på banen i U/19 Ligaen.

– Det har ikke været acceptabelt. Vi skal klare os bedre og ligge højere oppe. Hvilket jeg også er sikker på, vi kommer til, når ligaen begynder igen, siger Carrara.

Foruden at spille på U/19-holdet, har Carrara også været oppe og spille på Brøndbys reservehold. Og her har han godt kunne mærke niveauforskellen i forhold til U/19 Ligaen.

– Der kan man godt mærke, at det er et højere niveau. Det går hurtigere, og modstanderne bliver bedre og stærkere. Så der er det bare om at gå ind, og give alt hvad du har, fortæller Brøndby-spilleren, der har familieafstamning i både Italien og Frankrig.

Den kommende sæson og familien

Nu er det igen tid for U/19-holdene at kæmpe om de bedst mulige placeringer i ligaen, og Brøndby har, blandt andre, haft gang i deres opvarmning til den kommende forårssæson et stykke tid. Her har de blandt andet mødt FC Midtjyllands U/19-hold, som de tabte til, men de har også mødt svenske Malmö, hvor holdet vandt, og Carrara kom på måltavlen.

Selv synes Carrara, at Brøndbys sæsonforberedelser har været succesfulde, hvor holdet har spillet godt sammen, og den tid de har bragt sammen med hinanden, har gjort spillernes forhold tættere.

– Vores ligaforberedelser har været gode. Vi har haft nogle gode kampe og mødt nogle gode modstandere. Så jeg har en god fornemmelse til, når vi starter op igen, siger Carrara, som har en drøm om at spille i spanske Real Madrid.

Som de sidste forberedelser inden ligastart, har U/19-holdet været på træningslejr i Tyrkiet. En træningslejr, hvor diverse Brøndby-hold var med, helt fra U/12 og op til U/19. Her blev der trænet på de fine faciliteter, som de havde at byde på i det tyrkiske. Og Carrara synes det var en godkendt træningslejr.

– Det har været en vild fed tur. Vi har et rigtig godt forhold til hinanden på holdet, så vi har haft det rigtig sjovt. Vi har også trænet godt med to træninger om dagen og to kampe dernede, så på det sportslige plan har det været perfekt. På en træningslejr sker der altid noget specielt med holdet, når man er sammen i en hel uge, 24/7. Så det var virkelig fedt at være afsted, fortæller en begejstret Carrara.

Og med de gode oplevelser i Tyrkiet, har Carrara ikke svært ved at se hvilke fordele, som U/19-holdet har fået med hjem.

– Rigtige høje, vi er blevet mere voksne i vores spil, mere parat og vi har en klarhed om, hvad vi skal gøre. Så det har jeg en god følelse omkring, siger angriberen til dbold.dk.

Oplevelser som denne gør ofte noget positivt for en selv og holdet omkring en. Og med Carrara har da heller ikke svært ved at fortælle om, hvad Brøndby betyder for ham.

– Brøndby betyder meget. Da jeg startede i Brøndby, var det under Brøndbylegenden Kim Krølle Hansen, som gav mig en chance på hans hold, og han fik mig til at føle mig rigtig godt tilpas herude. Det var anderledes for mig til at starte med, men det fik han og holdet ændret på hurtigt. Og man bliver nødt til at spille i Brøndby, før man kan vide, hvor unik en klub det er, fortæller Carrara, der håber at kunne opnå sin debut på klubbens Alka Superligahold inden for den nærmeste fremtid.

Carraras familie har alle dyrket en eller anden sportsgren i deres liv. Og selvom Brønby-angriberens far var ham, som introducerede Carrara til fodbold, har faren været på et landshold inden for banecykling. Derfor har sport også fyldt meget i angriberens liv.

– Alle i min familie har dyrket sport i deres liv, så det er et godt forhold til sport. Min far har selv været på landsholdet for Frankrig inde for banecykling. Så jeg har lært en masse på det sportslige plan fra min far, siger Carrara, der ser op til offensivspillere som Cristiano Ronaldo og Anthony Martial.

Der er dog ikke kun fransk islæt i Carraras familie. Hans navn har faktisk dets rødder fra Italien. Han er dog ikke sikker på, at den de forskellige nationaliteter i familien har noget at gøre med den måde, som han spiller fodbold på.

– Ja mit efternavn er italiensk, og jeg har masser af familie i henholdsvis Italien og Frankrig, men om det påvirker den måde jeg spiller fodbold på, det ved jeg ikke, afslutter han med et grin.

In this article